Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A lovagrend lokálpatrióta missziója
A lovagrend lokálpatrióta missziója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageFejér megye legrégibb világi alapítású , s a megyei közgyűlés 2007.évi PRÍMA Különdíjával kitüntetett lovagrendje, a III.Béla Lovagrend augusztus 17-től minden vasárnap 10-12 óra és 16-18 óra között tart magyar-német-angol nyelvű idegenvezetést a hajdani koronázó-királyi temetkező bazilika romterületén, Székesfehérváron. - tudtuk meg dr. Törper Lászlótól, az egyik fő szervezőtől.

Törper László ennek kapcsán elmondta: A kulturális örökségvédő tevékenységéről , s ezen belül különösen a székesfehérvári királysíroknál évek óta rendszeresen tartott történelmi-kegyeleti szertartásairól, illetve Királyi Halottak Napja szertartásokról közismert lovagrend újabb hagyományteremtő szándékkal idén először lát el a Fejér Megyei Múzeumigazgatósággal kötött megállapodás alapján több nyelvű idegenvezetést.

Emellett – természetesen- a korábbi évek gyakorlatához híven a lovagrend augusztus 16-án, illetve augusztus 31-én 10-12 és 16-18 óra között változatlanul ellátja a mai székesegyház altemplomában, III.Béla lovagkirály és hitvese, Anna királyné szarkofágjainál is ugyanezt a kulturális missziót.

A nem titkoltan a Hely Szellemét hitelesen megidézni vágyó , zömében fiatal lokálpatriótákból álló lovagrend felkészült tagjai XII.századi, illetve reneszánsz öltözékekben fogják kalauzolni mindkét helyszínen az érdeklődőket.

A III. Béla Lovagrenddel kapcsolatos korábbi cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=236&Itemid=31

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >