Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow "Idén sokkal nehezebb és összetettebb feladataink lesznek"
"Idén sokkal nehezebb és összetettebb feladataink lesznek" Nyomtatás E-mail
Írta: Wéninger Ákos   
2011. augusztus 09.

ImageA Videoton-Puskás Akadémia NB II-es csapata hamarosan befejezi a nyári felkészülést, ezért utánajártunk, mi újság Hartyáni Gábor együttesével.

 

 

- A felkészülési időszak a végéhez közeledik, hiszen kevesebb, mint két hét múlva már bajnoki mérkőzést játszik a csapat. Hogyan sikerült megvalósítani mindazt, amit a felkészülés elején, a szakmai stábbal közösen elterveztek?

- Rengeteget dolgoztunk az elmúlt hetekben, és bátran mondhatom, hogy elégedett vagyok a játékosaim edzésmunkájával. A legfontosabb feladat az volt, hogy fokozatosan beépítsük az ifiből felkerült fiatal srácokat a csapatba. Ez a váltás nagy ugrást jelent a labdarúgóknak, hiszen nem csak az iram más az U19-ben, hanem az ellenfelek fizikai adottságai is. Az NB II-ben idősebb, fizikailag erősebb és rutinosabb játékosok ellen kell pályára lépni. Ezért fontos, hogy fizikálisan is felkészítsük az ifiből felkerült játékosokat az NB II-re, ez azonban egy hosszabb folyamat lesz, nem egy nyári munka. Erőnlétben azonban méltó ellenfelei leszünk bármely NB II-es csapatnak, akárcsak az előző szezonban.

- Móri Tamás, aki eddig nem csak az egyik gólfelelőse volt a Videtoton-Puskás Akadémiának, hanem csapatkapitánya is, Tatabányára került kölcsönbe. Mi az oka, az ő kölcsönadásának?

- A legfőbb okot a versenykiírásban kell keresni. Ahogy korábban is, ezúttal is más szabályok vonatkoznak az NB I-es csapatok tartalékcsapataira, mint egy sima NB II-es csapatra. Ez azt jelenti, hogy összesen három olyan mezőnyjátékos szerepelhet egy mérkőzésen a Vidi-Puskás Akadémia NB II-es csapatában, akik 1989. január 1. előtt születtek. Az eddigi gyakorlattal szemben, a Vidi új edzője, Paulo Sousa minden alkalommal versenyeztetni szeretné az NB II-es csapatban azokat a labdarúgókat, akik az adott fordulóban nem kaptak lehetőséget az NB I-ben. Móri Tamás, ha nálunk maradt volna, lehet, hogy csak kevés alkalommal tudott volna pályára lépni, Tatabányán azonban semmi akadálya nincs annak, hogy rendszeresen szerepeljen. Mórin kívül Izing Martin, Nyilas Elek, Tóth Gergő és a kapus Gyulay Gergely is Tatabányára kerültek kölcsönbe a Viditől, míg Lakk Péter és Sándor László Bicskén fognak játszani a következő szezonban.

- Tavaly magasra tette a lécet a csapat, hiszen bronzérmes lett az NB II-ben. Mi az idei célkitűzés? Ismét a dobogó?

- Természetesen szeretnénk idén is minél előrébb végezni a tabellán, de most sokkal nehezebb és összetettebb feladatunk lesz, hiszen 8 olyan fiatalt kell beépíteni az NB II-es felnőtt csapatba, akik tavaly még az ifi-bajnokságban játszottak.

- Várható még valamilyen változás a csapat keretében?

- A héten szeretnénk véglegesíteni a keretet. Elképzelhető, hogy lesz még távozónk, és a BKV elleni mérkőzésünkön, próbajátékon pályára lépő, gólt is szerző Vass Patrik szerződtetésére is van esély, ezt azonban az első csapat szakmai stábjával közösen fogjuk eldönteni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >