Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Prince, az örökifjú herceg Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 10.

ImageTegnap este minden a hétszeres Grammy-díjas énekesről, Princről szólt. Legalábbis a Szigeten. Szerkesztőségünk – több ezer rajongóval és kíváncsiskodóval egyetemben – szintén ott énekelte a Purple Rain-t a Nagyszínpadnál, az égre lövelt, esőt imitáló csillám-szalagokkal beterítve. A Herceg pedig 53 évesen is tökéletesen zenélt, táncolt, s elevenítette fel a 90-es években népszerűvé vált Gett Off, Cream, Diamonds and Pearls slágereit.

 

Az idő jó volt, sőt, tökéletesnek is mondhatjuk egy ilyesfajta koncerthez. Eső sehol, csak néhol megjelent az égen pár fekete felleg, hogy elkergesse, aki Prince helyett a szíve mélyén inkább sátor alá vágyik – ám ilyen egyénből egyetlen egy sem akadt! (Aki oda jött, az ott is akart maradni...)

Gyűlt a tömeg – hisz’ a koncert törvényszerűen mindig késik -, s még gyermekek is akadtak, rózsaszín-lila hajú nagymamákról nem is beszélve! Volt, aki már most a pénteki Prodigy koncertre készült, amit büszkén hirdetett is ruházatán – s emellett vígan integetett a kamerának, amikor az a kivetítőre merevítette „herceg-dalolás” közben. S még mielőtt bárki azt gondolná, hogy a bőséges sörfogyasztás okozta e végtelen jókedvet, bátran kijelenthetjük, hogy Nem!

Mert Prince valóban fergeteges volt. Hát még zenész társai! Gyönyörű szépséggel és csodálatos hanggal, valamint pengető tehetséggel megáldott nők (+ a dobos), akik nem mű-mosollyal kapaszkodtak a mikrofonba és hangszereikbe, hanem valódi örömmel.

A két és fél órás koncert végén pedig még a közönség soraiból is felhívtak rajongókat a színpadra egy közös örömködésre.

Amit érdemes tudni Prince-ről:

Prince Rogers Nelson minden idők legismertebb és legfontosabb afro-amerikai zenészei közé tartozik, akinek karrierje a hetvenes évek közepe óta tart. Ezalatt huszonöt stúdióalbuma és két koncertlemeze jelent meg. Munkáiból összesen több mint százmilliót adtak el világszerte, harmincnál is több TOP40-slágert írt, melyek közül a Purple Rain a leghíresebb.

A halhatatlan popballadát tartalmazó, azonos című lemez 1984-ben jelent meg, és huszonnégy hétig vezette az amerikai 200-as Billboard-listát. 2010-ig bezárólag csak az Egyesült Államokban tizenhét millió darabot adtak el a tizenháromszoros platinalemezből. A hétszeres Grammy-díjas előadóról azt is érdemes mindenkinek tudnia, hogy immáron hét éve ő is a Rock & Roll Hall of Fame tagja.

Ez azt jelenti, hogy Prince előbb lépett be a rock and roll halhatatlanjainak csarnokába, mint a U2, a Sex Pistols, a Metallica, Madonna, Leonard Cohen, vagy mint egyik példaképe, Miles Davis.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >