Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A sérült gyerekek esélyegyenlőségéért fut Székesfehérvárról Debrecenbe
A sérült gyerekek esélyegyenlőségéért fut Székesfehérvárról Debrecenbe Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 11.

ImageLajkó Csaba székesfehérvári ultrafutó társaival együtt a tavalyi ónodi és kolontári jótékonysági futás után idén az Angyalszív Alapítvány legfőbb céljáért, a fogyatékos gyermekek esélyegyenlőségéért futnak és kerékpároznak Székesfehérvárról Debrecenbe augusztus 25 és 28 között. A futás során arra szeretnénk felhívni a társadalom figyelmét, hogy a sérült gyermekek esélyegyenlősége még mindig utópia.

 

A futáshoz bárki csatlakozhat, akár egy érintett település táblájától egy darabig, akár hosszabb távon is. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy mozgósítsák településeik vezetőségét, intézményeit, sérült üggyel foglalkozó csoportokat, szervezeteket. Illetve akiknek felkeltették az erdéklődését, azok közösségi oldalakon és baráti körben is terjesszék a hírt, hogy minél nagyobb visszhangja legyen az eseménynek.

Ha valaki hosszabb távon szeretne futni vagy bringázni, arra kérik, hogy jelezze előre Lajkó Csabának a 06-70-941-8208-as számon vagy a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen.

----- Tervezett útvonal:

1.nap: Rajt: 8:30-kor, Székesfehérvár Polgármesteri Hivatal, Országalma, Seregélyes, Perkáta, Dunaújváros, Dunavecse

2.nap: Rajt: 7:00 óra Dunavecse Polgármesteri Hivatal, Tass, Kunszentmiklós, Kunpeszér, Tatárszentgyörgy, Örkény, Albertirsa, Cegléd

3.nap: Rajt: 6:00 óra Cegléd Polgármesteri Hivatal, Abony, Szolnok, Szajol, Törökszentmiklós, Kenderes, Karcag, Püspökladány

4.nap: Rajt: 8:00 óra Püspökladány Polgármesteri Hivatal, Nádudvar, Hajdúszoboszló, Debrecen

A futásról további inforációt Lajkó Csabától a 06-70-941-8208-as számon vagy a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen kaphatnak az érdeklődők.

Aki támogatni szeretné a futás megteheti akár pénzadománnyal, akár tárgyadománnyal. Cserébe a szponzorcég logóját feltüntetik a sportolók egyen pólóján, plakátokon, szórólapokon, online felületen és a kísérő buszunk oldalán. Pénzadományt a 10300002-67622795-11103284 számlaszámra lehet küldeni.

------- Az Angyalszív Alapítványról

Az Angyalszív Alapítvány 2010-ben alakult sérült gyermeket nevelő szülők és az ügy iránt elhivatott emberek összefogásával. Célunk, hogy a társadalom szemléletét formálva, lerombolhassuk a sérültek iránti előítéleteket, és elérjük, hogy egyenlő jogok illessék meg őket is. Küldetésünknek tekintjük egy olyan folyamat biztosítását születésüktől időskorukig, mely segítségével megtalálhatják helyüket a társadalomban, és mindenki máshoz hasonló teljes életet élhessenek.

Jelmondatunk: „A legnagyobb fogyatékosság a negatív attitűd!”

Konkrét tevékenységeik:

- szociális, oktatásbeli, munkaerőpiaci vonatkozásban a sérültek integrálása az ép társadalomba

- orvosok, egészségügyi dolgozók felkészítése a sérültekkel való bánásmódra, kezdve a diagnózis közlésének jobbá tételével

- társadalmi szemléletváltó programok, rendezvények szervezése, melyek közelebb hozzák a sérültek és épek világát

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >