Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Igazi párbeszéd a fehérvári fiatalokkal
Igazi párbeszéd a fehérvári fiatalokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 11.

ImageA fiatalokkal kialakított párbeszéd megújításán dolgozik Székesfehérvár Önkormányzata. Ezt a törekvést segíti az a félmillió forint is, amit a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályázatán nyert el a város. A Székesfehérvár Családjaiért Ifjúságvédelmi Program elsődleges célja egy ifjúsági párbeszédrendszer kialakítása és működtetése. A most induló sorozatról sajtótájékoztatón számolt be Róth Péter alpolgármester, Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok és Domokos Tamás, az Echo Network módszertani igazgatója.

 

Székesfehérváron több mint húszezer általános és középiskolás korú gyermek él és tanul. A város önkormányzata éppen ezért kiemelt figyelmet fordít a gyermekekkel és ifjúsággal kapcsolatos kérdésekre – mondta el Róth Péter alpolgármester.

Szeretnék, ha a jövőben a közgyűlés fiatalokat érintő döntéseiben még aktívabban megjelennének a fehérvári fiatalok igényei és ötletei. Ezeket a törekvéseket segíti a pályázati támogatással most induló Székesfehérvár Családjaiért Ifjúságvédelmi Program is.

 

Image
.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által megjelentetett, "Komplex gyermek- és ifjúságfejlesztő szakmai tevékenységek, programok megvalósításának támogatása" elnevezésű pályázati felhívásra benyújtott Székesfehérvár Családjaiért Ifjúságvédelmi Program című pályázatával.

A támogatási összegből egy szakértői fórumot, három ifjúsági kerekasztal-beszélgetést és egy összegző-kiértékelő fórumot szerveznek szeptember végéig. A pályázat megvalósítását a Polgármesteri Hivatal Civil Szolgáltatási Irodája koordinálja. A rendezvénysorozat célja a székesfehérvári ifjúsági párbeszédrendszer megújítása.

 

Image
.

Az aktuális problémákat szakemberekkel együttműködve vetik fel és a kérdésekre a fiatalok bevonásával megoldásokat is keresnek – foglalta össze a pályázatot Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok, aki maga is aktívan részt vesz a programsorozat megvalósításában.

A problémafelvető szakértői fórumot kedden tartották, a következő lépésben on-line kérdőíveket töltetnek ki a 7-12. osztályos tanulókkal szeptember első két hetében. Ezek összeállításban és kiértékelésében működik közre az Echo Network, Domokos Tamás vezetésével.

 

Image
.

A kérdőívekre épül az a három ifjúsági kerekasztal-beszélgetés, amit pályaválasztás és munkavállalás, diákjogok és gyermekjogok, illetve szórakozás és szabadidő témákban szerveznek. A rendezvénysorozatot szeptember végén egy összegző fórum zárja majd.

Az ifjúsági párbeszédrendszer és konzultációsorozat tapasztalatait a város honlapjának ifjúsági alportálján közzéteszik, illetve a pályázat megvalósítói a program zárásakor sajtótájékoztatón is hírt adnak az elért eredményekről.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A kerekasztal-beszélgetések során a döntéshozók reális képet kaphatnak az ifjúsági témákban, illetve ez a problémafeltáró munka segíti a későbbi Ifjúsági Koncepció és Cselekvési Program kidolgozását is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >