Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Csökkennek a várólisták Nyomtatás E-mail
Írta: NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság   
2011. augusztus 12.

ImageAlább olvasható a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárság és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közös közleménye a 2011. évi egyszerűsített eljárásban befogadott többletkapacitásokról.

 

2011. augusztus 1-től összesen 660 millió Ft többlet finanszírozás áll azon egészségügyi szolgáltatók rendelkezésére, melyek a hatályos kormányrendelet alapján egyszerűsített többletkapacitási eljárás keretében nyújtottak be pályázatot az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz.

A nyertes pályázókról az OEP Többletkapacitás-befogadási Bizottsága által tett javaslat alapján a Nemzeti Erőforrás Miniszter döntött, melyről közleményben értesítette az érintetteket. Ez alapján – az egészségbiztosító honlapján is közzétett – listán szereplő közel 40 járó és fekvőbeteg ellátást nyújtó intézmény augusztus 1-jei hatállyal köthet szerződést az OEP Területi Hivatalaival.

A NEFMI és az OEP célja, hogy az év végéig biztosított 660 millió Ft többlet révén csökkenjenek a várólisták, valamint az új, korszerű diagnosztikai eljárások, eszközök befogadásával tovább javuljon a betegellátás színvonala. A többlet kifizetésére az egészségügyi szolgáltatók által az egészségbiztosítóhoz havonta benyújtott teljesítmény-elszámolás alapján a normál finanszírozás keretében kerül sor.

A rendelkezésre álló több mint félmilliárd forint fedezetet biztosít arra, hogy a nyertes intézmények nagyobb keretösszeggel rendelkezzenek a fekvőbeteg ellátás keretében nagy értékű, költséges műtétek elvégzésére, több beteget fogadjanak a járóbeteg ellátás keretében speciális kezelések és a művesekezelések elvégzése érdekében.

Szintén több intézmény kapott lehetőséget arra, hogy új eszközöket alkalmazzanak diagnosztikai eljárás részeként. Így például a jövőben szakmailag indokolt esetekben un. vékonybél kapszula alkalmazását is finanszírozza az egészségbiztosító. A szakma által már régóta megfogalmazott elvárás valósul meg azzal, hogy augusztus elsejétől Budapest és Debrecen után az országban negyedikként, a kecskeméti megyei kórházban is finanszírozottá válik a PET/CT vizsgálat.

Az egyszerűsített eljárásban befogadott többletkapacitásokra jövőre az idei összeg háromszorosát, mintegy 1,9 milliárd forint keretösszeg elkülönítését tervezi a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

 

Budapest, 2011. augusztus 10.

 

NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság

OEP Sajtó és tájékoztatási Főosztály

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >