Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Öreghegyi programok két hétvégén
Öreghegyi programok két hétvégén Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. augusztus 12.

ImageNemzeti ünnepünk előtt egy nappal, a hagyományokhoz hűen augusztus 19-én rendezik meg a 20. Öreghegyi Mulatságokat Székesfehérváron, a Bory téren. A következő hétvégén, 26-án és 27-én tartják az Aranybulla Művészeti Napokat Tóth István, az Öreghegyi Közösségi Ház egykori vezetője tiszteletére. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Östör Annamária, Öreghegy önkormányzati képviselője és Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója.

 

Östör Annamária képviselő szavai szerint az Öreghegyi Mulatságok térségi rendezvényként indult 1991-ben, majd kinőtte magát, ma már azonban Székesfehérvár leglátogatottabb programjai között szerepel, a látogatók száma akár a tízezer főt is elérheti.

A hagyományokhoz hűen felvonulnak a borrendek, lesz borkirálynő választás és kenyérszentelés. A Bory-vár udvarán gyerekfoglalkozásokat tartanak, kiemelkedő program lesz Komár László és Somló Tamás koncertje, az éjféli tűzijátékot követően pedig külön autóbusszal, ingyenesen szállítják a látogatókat a belváros irányába.

A mulatságokon Östör Annamárián kívül részt vesz Horváth Miklós Csaba, Öreghegy másik önkormányzati képviselője és dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Kiss Dorottya a sajtótájékoztatón elmondta: Tóth István városszerte ismert népművelő, az Öreghegyi Közösségi Ház egykori vezetője öt évvel ezelőtt hunyt el. Személyének és munkásságának állítanak emléket azzal, hogy az Aranybulla Művészeti Napokat az ő tiszteletére tartják.

Augusztus 26-án és 27-én művészeti, kulturális és családi programok egész sorát tartják a közösségi ház kertjében, a szombati napot főként a gyerekeknek szentelik.

Kapcsolódó cikkünk / beszámoló a tavalyi programról:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6700&Itemid=33 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >