Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sziget - Harmadik napi ajánló Nyomtatás E-mail
Írta: Sziget   
2011. augusztus 12.

ImageRégi népi megfigyelés, hogy ha a Szigeten a Prodigy-koncert Szent Klára napjára esik, akkor szép lesz az idő. Mivel ez idén pont így van (Pop-Rock Nagyszínpad, 21.30), alighanem pompásan indul a hétvége. Annál is inkább, mert délután három után pár perccel már azon kevesek közé tartozunk majd, akik azzal dicsekedhetnek Magyarországon, hogy tudják, mi is az a batucada. Ezt a küzdősport-nevű szambaféleséget tolja ugyanis a tizenhárom tagú Batucada Sound Machine (Pop-Rock Nagyszínpad, 15.00).

 

--- A helyszínt egyébként egész napra a Brit Nemzetközösség foglalta el magának: az egykori gyarmat után maga a flotta következik. Megtudhatjuk, hogy boldogul British Sea Power (16.30) a Duna közepén, majd azt is, hogy a Skunk Anansie (18.00) csodás intenzitású énekesnője élőben is olyan-e mintha egy cyber punk képregényből vágták volna ki. 19.45-től Dizzee Rascal bizonyítja be, hogy a londoni rap is odavághat úgy, mint a tengerentúli.

--- Aki inkább kontinentális élményekre vágyik, végigszlalomozhat pár magyar együttest a Földrajzinév-bizottság ajánlásával. Kezdhetjük a Kingston Cruisers reggae-popjával (Reggae Színpad & Világfalu, 17:00), majd jöhet a Ladánybene 27, mely pusztán névválasztásával helyezett fel egy községet a térképre (MR2-Petőfi Radió Magyar Nagyszínpad, 18.00), ahonnan csak egy ugrás az autentikus beás cigány zenét játszó Kanizsa Csillagai (Roma Sátor, 19.00).

Ezután következhet a főváros egyből két lehetőséggel: választhatunk a JR Brown and the Budapest Riddim Band (Reggae Színpad & Világfalu, 19.45) vagy a kávéházi mulatozást szalonképessé varázsoló Budapest Bár (MR2-Petőfi Rádió Magyar Nagyszínpad, 19.00) műsora között. Ha az utóbbiak Európa Kiadó-feldolgozását eredetiben szeretnénk hallani, azt is megtehetjük 20.40-től - naná, hogy - az Európa Színpadon.

--- Ha valaki nem érez késztetést arra, hogy zenei ízlésétől függetlenül földrajzi helyszínekről elnevezett zenekarok után rohangáljon egész nap, az szúrópróba szerűen válogathat a legjobbakból. Ott van mondjuk a kaliforniai metálcsoda a Deftones (Rock-Metál Nagyszínpad, 20.30), esetleg a német punkrock nem sramlis vonalát képviselő Turbostaat (A38-WAN2 Színpad, 21.50) vagy akár az Oi Va Voi (Pesti Est Világzenei Nagyszínpadon 20.00).

--- Mert az is régi népi megfigyelés, hogy ha az Oi Va Voi Sziget-koncertje péntekre esik, akkor az pénzt, boldog szerelmet és hosszú életet jelent. Mint ahogy idén is!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >