Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Korszerűbb koraszülött és intenzív ellátás lesz Fehérváron
Korszerűbb koraszülött és intenzív ellátás lesz Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 16.

ImageA Nemzeti Fejlesztési Ügynökség európai uniós pályázaton közel 3,8 milliárd forint támogatást ítélt meg 20 egészségügyi intézmény koraszülött ellátáshoz szükséges eszközparkjának fejlesztésére. A pályázatok eredményeként 2012. év második felére megújulhat Székesfehérvár PIC III. centrumának eszközparkja is. A Perinatális Intenzív Centrumok regionális és országos feladatokat teljesítenek az újszülött-ellátás terén.

 

A pályázat eredményeként a koraszülött ellátásban rendelkezésre álló eszközpark átlagos életkora az európai uniós normáknak megfelelően a jelenlegi 10 évről 5 év alá csökkenhet.

A koraszülött és intenzív ellátásra szoruló újszülött csecsemők életesélyeinek növelése érdekében a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében lehetett pályázni a Perinatális Intenzív Centrumok és az Intenzív Neonatológiai Osztályok informatikai és orvostechnikai eszközeinek fejlesztésére, hat vidéki régióban.

A pályázatok eredményeként 2012. év második felére megújulhat Székesfehérvár PIC III. centrumának eszközparkja is.

A Perinatális Intenzív Centrumok fő feladata az újszülöttek és koraszülöttek tartós gépi lélegeztetése, speciális lélegeztetési eljárások biztosítása, az igen kis súlyú (1500 g alatti) koraszülöttek ellátása, az újszülöttek műtét utáni ellátása, valamint a speciális diagnosztikai eljárások kivitelezése.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >