Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Molnár Ágnes: Egyre népszerűbb az Új Széchenyi Terv
Molnár Ágnes: Egyre népszerűbb az Új Széchenyi Terv Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. augusztus 16.

ImageAz utóbbi hetekben tovább élénkült az Új Széchenyi Tervet érintő pályázói aktivitás; az elmúlt héten 520 db pályázat került benyújtásra. – nyilatkozta a Szigeten Dr. Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációkért felelős államtitkára. Kiemelte, hogy a támogatott projektek száma 185-tel emelkedett, és a megítélt támogatások állománya összességében 6,1 milliárd forinttal nőtt. Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár ugyanitt elmondta, a Sziget Fesztivál évek óta élen jár az informatikai fejlesztések terén. Példaként a PayPass kártyarendszert és a Percalapú Fesztiváljegyet említette.

 

Dr. Molnár Ágnes portálunkat arról tájékoztatta, tovább élénkült az Új Széchenyi Tervet érintő pályázói aktivitás; az elmúlt héten 520 db pályázat került benyújtásra.

Mint mondta, továbbra is a Gazdaságfejlesztési Operatív Program a legnépszerűbb, de rekordmennyiségű dokumentum érkezett a Közlekedésfejlesztési Programra (elsősorban a kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésével kapcsolatos kiírásokra) és a Tudomány-Innováció Programra (többségében a vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatását célzó kiírásokra). Hozzátette, az igényelt támogatás (37,7 milliárd Ft) több mint kétszeresét tette ki az egy héttel korábbinak.

Molnár Ágnes elmondta, a támogatott projektek száma 185-tel, a szerződött projektek száma 130-cal emelkedett az elmúlt héten. A legtöbb nyertes – a korábbi hetekhez hasonlóan - a Vállalkozásfejlesztési Programnál volt, elsősorban a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztésével kapcsolatban. Mint mondta, azt várják a támogatásban részesített kis- és középvállalkozásoktól, hogy megadják az országnak azt a gazdasági lendületet és megerősödést, ami az elmúlt nyolc évben hiányzott. Hozzáfűzte, az eddig benyújtott pályaművek biztosítékot jelentenek arra, hogy ezt a célt elérjék.

Kitért rá, a pályázati források másik fontos eleme a munkahelyteremtés. Ebben – az államtitkár elmondása szerint – nagy segítséget nyújt az egyszerűsödött rendszer, hiszen a most benyújtott pályázatokat úgynevezett könnyített elbírálás alapján ítélik meg; a pályázók 30-45 munkanapon belül értesítést kapnak, s pozitív elbírálás esetén azonnal megkezdődhetnek a fejlesztések.

Molnár Ágnes azt is hansúlyozta, a megítélt támogatások állománya összességében 6,1 milliárd forinttal emelkedett; ebből kiemelkedik a 3 ÚSZT közvetett kapcsolódású projektre (szennyvízelvezetés és tisztítás) jóváhagyott 3,6 milliárd forint – húzta alá az államtitkárasszony. Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár a fidesz.hu-nak elmondta, évek óta kijár a Szigetre, mert érdeklik az informatikai fejlesztések, és ebben – mint fogalmazott - kreatív módon, az élen jár a rendezvény.

Példaképpen megemlítette: a fesztiválon már bevezették a készpénz nélküli fizetést, a PayPass kártyarendszert és a Percalapú Fesztiváljegyet, amit készpénz nélkül, SMS-ben lehet vásárolni a mobiltelefon egyenlegének terhére. Emlékeztetett, június 1-től egy új, elektronikus fizetési és elszámolási rendszer kezdte meg működését az európai uniós fejlesztések keretében.

Ez jelenleg az összes okmányirodában működik, ahol ezáltal lehetővé vált a bankkártyával történő fizetés, egyszerűbbé téve az állampolgárok számára a számlák kiegyenlítését. Ez a rendszer jelentős pénzt spórol az államnak – emelte ki Nyitrai Zsolt.

Az államtitkár arról is beszélt: a kormányzat egyértelmű célja, hogy 2013-ig 100 százalékos szélessávú lefedettséget alakítson ki Magyarországon.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >