Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow FMH: Csalódást keltő helyezés a junior EB-n
FMH: Csalódást keltő helyezés a junior EB-n Nyomtatás E-mail
Írta: Alcoa FKC   
2011. augusztus 18.

ImageA junior női kézilabda Európa-bajnokságon alaposan leszerepelt a magyar válogatott: nem a legjobb négy között, hanem végül a 14. helyen végzett a tornán – írja a megyei Hírlap. A nemzeti csapatunknak tagja volt Kuhinkó Vivien az Alcoa FKC átlövője, aki a válogatott és a saját teljesítményéről is nyilatkozott a napilapnak.

 

Nagy reményekkel indult útnak az Európa-bajnokságra a Gyurka János szövetségi kapitány által dirigált magyar válogatott: a legjobb négy közé jutást sem tartották elérhetetlennek a lányok, ám végül alaposan leszerepelt a csapat, hiszen csak a 14. helyet tudta elérni. A miértről Kuhinkó Vivient, az Alcoa FKC válogatottját kérdeztük meg.

„Miután az Európa-bajnokság előtti felkészülési mérkőzéseken zsinórban legyőztük a Siófokot, a Veszprémet és a román válogatottat is, nagy lendülettel vágtunk bele az EB-be. Természetesen óriási a csalódottság, hiszen a csapatból mindenki sokkal jobb helyezésben reménykedett“ – mondta Kuhinkó, aki az EB-n öltötte először magára a címeres mezt, s összesen 5 gólt szerzett.

„Miután a csoportból nem jutottunk tovább, az újabb célkitűzés szerint a 9. helyért harcoltunk, ám az sem sikerült, hiszen azonnal kikaptunk. Sajnos nem működtünk csapatként, szerintem ez volt a legnagyobb probléma. No és az, hogy a védekezés abszolút nem ment a csapatnak, de a támadásokban is rengeteg hibát követtünk el.“

Ami a saját teljesítményét illeti, az FKC játékosa elmondta, hogy amit csak tudott, mindent megtett a mérkőzéseken, amelyeken átlag 20-25 perceket kapott Gyurka Jánostól, élete első Európa-bajnokságán.

(Matók János)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >