Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kitüntetések Manfred Haag német tűzoltóparancsnoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 17.

ImageAz augusztus 20-ai ünnepségekhez kapcsolódóan Székesfehérvárra érkezett Manfred Haag, Schwäbish-Gmünd-i tűzoltóparancsnok. Manfred Haagot a Magyar Tűzoltó Szövetség eddigi munkájának elismeréseként Széchenyi Ödön-díjban részesítette, Székesfehérvár önkormányzata pedig Tiszteletbeli Polgár címmel tüntette ki.

A Magyar Tűzoltó Szövetség a székesfehérvári tűzoltóság javaslatára a szervezet legmagasabb elismerésével, a Gróf Széchenyi Ödön-díjjal tüntette Manfred Haag, Schwäbish-Gmünd-i tűzoltóparancsnokot. Manfred Haag 1994. óta vezeti Székesfehérvár német testvérvárosának tűzoltóságát, s ez idő alatt kiemelkedő szerepet vállalt a magyar-német tűzoltókapcsolat kialakításában és folyamatos ápolásában, erősítésében. A kitüntetést Békés János ny. tű. ezredes, a Magyar Tűzoltó Szövetség titkárságvezetője, valamint Mihály János tű. ezredes, a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke adta át a Hotel Novotelben.

Image
Fotó: Tűzoltóság

A Magyar Tűzoltó Szövetség ünnepségét követően a német delegáció a Városházán részt vett az ünnepi közgyűlésen, ahol ünnepi beszédet mondott dr. Szabó Katalin Székesfehérvár jegyzője és Warvasovszky Tihamér polgármester. A város polgármestere ünnepi beszédében szólt a 70 évvel ezelőtti városi eseményekről is, amikor átadták az akkoriban megújult Városháza épületét, de kiemelte az 1938-as Székesfehérvári Országgyűlést, mely nemzeti ünneppé tette Augusztus 20-át. "A város most ezen az ünnepen emlékezik meg azokról, akik sokat tettek Székesfehérvárért" -hangsúlyozta.

A rendezvényen Székesfehérvár önkormányzata Tiszteletbeli Polgár címmel tüntette ki Manfred Haag, Schwäbish-Gmünd-i tűzoltóparancsnokot az elmúlt több, mint tíz év kiemelkedő segítségnyújtásáért és a két város tűzoltósága közötti erős partnerkapcsolat kialakításában betöltött szerepéért. Manfred Haagot Cseh István, a Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság elnöke méltatta, az elismerést Székesfehérvár polgármestere adta át.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >