Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvári és Fejér megyei liszt is volt a Nemzet Kenyerében
Székesfehérvári és Fejér megyei liszt is volt a Nemzet Kenyerében Nyomtatás E-mail
Írta: S. Zs.   
2011. augusztus 22.

ImageKözösen csatlakozott a megye és a város önkormányzata a nemes kezdeményezéshez. - A nemzeti összetartozást szimbolizálják azok a kenyerek, amiket augusztus 20-án, Pécsett sütöttek meg. A Nemzet Kenyere Ünnepéhez Székesfehérvár és Fejér megye közösen csatlakozott.

 

Dr. Páva Zsolt pécsi polgármester hagyományteremtő céllal hirdette meg idén a Nemzet Kenyere Ünnepet. Kezdeményezésük célja a magyarok összetartozásának bemutatása. Az ország valamennyi megyéjéből és megyeszékhelyéről, valamint a környező országok magyarlakta területeiről is 10-10 zsák idén termett búzát kértek.

Ezt a csatlakozók Mohácsra szállították és azokat az Összeöntés Ünnepén meg is őrölték a helyi vízimalomban.

Ebből a lisztből készültek augusztus 20-án a pécsi Nemzet Kenyere Ünnepén a pékáruk, szimbolizálva a nemzet egységét. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Vargha Tamás szerint államalapító Szent István királyunk szellemiségéhez méltó ez a nemes kezdeményezés, ezért a közös csatlakozás mellett döntöttek.

A Fejér Megyei Agrárkamara koordinálásával el is juttattak 10 zsák megyében termett búzát Mohácsra. Így a fehérváriak és Fejér megyeiek is részesei lettek a hagyományteremtő nemzeti akciónak.

A kezdeményezés karitatív célokat is szolgál, hiszen az árusításból befolyó bevételt jótékony célra fordítják, a sütésen felül megmaradt lisztet pedig a dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlják fel a résztvevők.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >