Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kiss Barbara lett a borkirálynő
Kiss Barbara lett a borkirálynő Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 22.

ImageNagy sikernek örvendett a XX. Öreghegyi Mulatságok rendezvénysorozata. A borrendek felvonulását követően Székesfehérvár polgármestere és öreghegy önkormányzati képviselői köszöntötték a résztvevőket, majd Tornyai Gábor plébános áldotta meg az új kenyeret. A hagyományoknak megfelelően megválasztották a Noé-hegyi Borlovagrend idei borkirálynőjét is, Kiss Barbara személyében.

 

A borrendek felvonulásával vette kezdetét az idei jubileumi Öreghegyi Mulatságok. A Noé-hegyi Szent István Borlovagrenddel együtt a régió és az ország számos rendje vonult fel, többek között az adonyi, a móri és a pannonhalmi borlovagrend is képviseltette magát.

 

Image
.

A XX. Öreghegyi Mulatságokat Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg. "Megtiszteltetés polgármesterként megnyitni az Öreghegyi Mulatságokat, hiszen ha van szép hagyománya Székesfehérvárnak, akkor ez a mai nap méltán az." - mondta.

 

Image
.

"Büszkék vagyunk minden olyan hagyományra, amely egyben értéket is ad a városnak és ami miatt azt szoktuk mondani, hogy Szent István városa, a Királyok Városa a mi otthonunk." -tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.

 

Image
.

A polgármester köszöntőjét követően öreghegy önkormányzati képviselői, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba nyitották meg a jubileumi rendezvényt.

 

Image
.

A borlovagrendek bemutatkozását követően a borkirálynő választásra került sor, a korona az idén Kiss Barbara fejére került, udvarhölgyei Simon Gabriella és Fülöp Magdolna lettek.

 

Image
.

A borkirálynő jelölteknek idén is komoly elméleti és szakmai tudásról kellett számot adnia. Gasztronómiai, szőlészeti, borfelismerési tudásukról adtak számot, bizonyítaniuk kellett, hogy elsajátították a lopózás fortélyait, bemutatták a szakszerű palackfelnyitást és a kitöltést és borismeretből is levizsgáztak.

Image
Fotó: Bácskai Gergely
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >