Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kevin Primeau lesz a válogatott szövetségi kapitánya
Kevin Primeau lesz a válogatott szövetségi kapitánya Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. augusztus 23.

ImageA fehérvári jégkorong klubnál zajló szakmai munka elismeréseként is felfoghatjuk, hogy a Sapa Fehérvár AV 19 kanadai trénere, Kevin Primeau foglalja el a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitányi posztját.

 

A fehérvári drukkereknek és a jégkorongsport szerelmeseinek aligha kell bemutatni Kevin Primeau-t, akivel a szövetség lényegében minden kérdésben megegyezett, s Kovács Csaba MJSZ szakmai alelnök szerint „már csak néhány apróság van hátra, és persze az aláírás”.

- Nagy örömmel fogadom el a felkérést. A jövő évi vb nagy kihívás lesz a csapat és az én számomra is. Minden tudásommal azon leszek, hogy én és a szakmai stábom révén sikeres legyen a válogatott – nyilatkozta a kiváló szakember.

Ami pedig a válogatott előtt álló feladatokat illeti: a 2012-es vb április 15-én rajtol Ljubljanában, ahol a japán, az ukrán, a szlovén, az osztrák, végül pedig a brit együttes ellen lépnek jégre a mieink. A hat csapat közül az első két helyezett jut ki a 16 elitegyüttest felvonultató, svéd-finn közös rendezésű 2013-as vb-re, míg az utolsó helyezett 2013-ban a divízió I B csoportjában lesz érdekelt.

A vb előtt azonban novemberben egy miskolci négyes tornán, míg decemberben, februárban és április elején felkészülési összecsapásokon vesz részt nemzeti csapatunk – immár Kevin Primeau irányításával.

Nem új keletű jelenség, hogy a Volánhoz kötődő szakember veszi át a válogatott szakmai munkájának irányítását is, hiszen korábban Jan Jasko, majd Pat Cortina, míg legutóbb Ted Sator került székesfehérvári múlttal – és remek eredményekkel – a magyar válogatott élére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >