Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow HK Nitra-Sapa Fehérvár AV19: 1-2
HK Nitra-Sapa Fehérvár AV19: 1-2 Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2011. augusztus 24.

ImageCsapatunk az újabb akadályt is sikerrel vette és továbbra is 100%-os az előszezonban. Ezúttal a szlovák Extraliga meghatározó együttesét, a HK Nitrát sikerült két vállra fektetni, ráadásul idegenben.

 

HK Nitra - Sapa Fehérvár AV19 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Nitra, 1200 néző.
Sapa: Munro (kapus), Bálizs (kapus) - Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Ryan. Borgatello, Pratt, Palkovics, Johansson, Mihály. Durco, Sille, Magosi, Sikorcin, Kovács. Orbán, Láda, Benk, Nagy, Tóth. Vezetőedző: Kevin Primeau.

Gólszerzők: Palkovics, Vas M.
Helyszíni tudósításunk:
17 órakor, mintegy 1200 néző előtt útjára indult a korong a HK Nitra csarnokában. A látási viszonyok koránt sem ideálisak, vastag páraréteg lepi be a csarnok jegét. A sérült Ladányi Balázs helyett Derek Ryan lépett fel az első sorba. A kapuban Adam Munro kezd.
1. harmad:
Elkezdődött a mérkőzés, a Volán fehér mezben rögtön támadólag lép fel.
A 4.percben hatalmas hazai helyzet, de a kapuvas velünk volt, így marad a 0-0. Továbbra is fehérvári fölény, a szlovákok főleg a védekeznek és kontrákkal operálnak.
A 11.percben Sillét szórják ki akasztásért a játékvezetők, de jól "pattognak" a fiúk védekezésben. Egyetlen veszélyes távoli lövést tud felmutatni a hazai csapat, de Munro szépen véd.
Az eltékozolt emberelőny felpörgette a szlovákokat. Nagyobb sebességi fokozatban és keményebben játszanak. A 17. percben vendég emberelőny, de nem tudtunk élni vele.
Amint visszajött a kiállított játékos, Orbán szerezhetett volna gólt, de kimaradt a helyzet. Az ellentámadásból 3 a kettőben jöttek a hazaiak, de a Horváth, Tokaji kettős jól zárt vissza.
A harmad vége előtt nagy Palkovics ziccert fog a kitűnően védő hazai kapus, majd újra emberhátrányba kerülünk.
GÓL! Munro kétszer is óriásit védett, de harmadszorra bekotorták a pakkot a kapuba a szlovákok. 1-0. Ezzel a góllal kiegészültünk.
Újabb GÓL! De ennek már jobban örülhetünk. Szinte azonnal egyenlít a Volán! Palkovics és Mihály vittek végig egy akciót, a csiki-csuki végén előbbi talál a kapuba. 1-1.
A harmadot egy szlovák lövés zárja, de kapusunk magabiztosan véd. Az első harmadban tehát HK Nitra-Sapa Fehérvár AV19: 1-1.
2. harmad:
Elkezdődött a második játékrész. Mindkét csapat a támadójátékot preferálja így a kapusoknak van dolga bőven. 24 perc: Palkovics varázsolja Johansson elé a korongot, de az átvételbe hiba csúszik, így kimarad a helyzet. Majd fehérvári emberelőny, de Vas Marci bombájába belevetődnek, így marad az 1-1.
Egy szép nyitrai akciót csak szabálytalanul tud megállítani Harlan Pratt, így most a hazaiak kerülnek előnybe.
A 28.percben Palkovics szólóját követően hazai kiállítás, így 4 a 4 ellen folytatódik a játék. A helyzetek kimaradtak, a csapatok kiegészültek.
Egyenlő létszámnál, újra mi kezdeményezünk, Sofron a kapuvasat találja el, marad a döntetlen.
GÓL! Ryan passzát Vas Marci váltja gólra. HK Nitra-Sapa Fehérvár AV19: 1-2.
A harmad felére állandósul a fehérvári fölény. Sille és Kovács játszik össze, a védők az utolsó pillanatban mentenek. Majd egy szlovák megugrás, Munro rosszul jön ki a kapujából, de szerencsére megússzuk.
A csapatot 20-25 fehérvári szurkoló kísérte el a felkészülési mérkőzésre.
A második harmad vége a hazaiaké, de az emberelőnnyel sem tudnak élni, szépen védekezik a vendégcsapat.
Vége a harmadnak. A második játékrész után HK Nitra-Sapa Fehérvár AV19: 1-2
3. harmad:
Elkezdődött a harmadik játékrész. Megúsztuk ezt az emberhátrányt is, újra egyenlő létszámban a csapatok. Az első percek a Palkovics, Johansson, Mihály trióról szólnak, de a helyzetek újfent kimaradnak. Az ellenakciónál Sille ment az utolsó pillanatban, így továbbra is nálunk az előny.
A 46. percben Ryan furcsa körülmények között esik el ziccerben a hazai kapu előtt, de a bírói síp néma marad. Palkovics újra a kapuvasat találja telibe.
Erősödik a fehérvári fölény, letáboroztunk a hazaiak harmadában, de újabb gól nincs.
A harmad felére összekapják magukat a szlovákok, a visszazáró Sikorcin szedi fel a nyitrai csatár ütőjét, így elmúlik a veszély.
Az 55. percben a hazaiak időt kérnek. A rövid szünet után hatalmas szlovák helyzet, de Munro eszén nem tudnak túljárni. Nagyon nyomnak most a hazaiak, beszorulunk a saját harmadunkba. Johanssont küldik ki két percre, megkapja az esélyt a hazai csapat.
59. perc: kiegészültünk, a szlovákok leviszik a kapust, de az eredmény már nem változik. Újabb győzelmet arattunk.
A végeredmény:
HK Nitra-Sapa Fehérvár AV19: 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >