Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Próbajátékon a korábbi NCAA-kiválóság
Próbajátékon a korábbi NCAA-kiválóság Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. augusztus 25.

ImageGeary Claxton remekelt a Pennsylvania Egyetemen, majd a Phoenix Suns nyári táborában is megfordult - karrierje egy családi tragédia miatt eddig Európában nem teljesedhetett ki. Most az Albacomphoz jön próbajátékra.

 

A 25 éves, 196 cm magas hátvéd 2004-től játszott az amerikai egyetemi bajnokságban, négy szezonjában sorrendben 12.7, 15.2, 16.3 és 17.5 pontot átlagolt, lepattanóátlaga eközben 6.3, 7.5, 8.0 és 8.4 volt, vagyis a statisztika alapján kiemelkedően teljesített. Nem csoda, hogy több NBA-csapat érdeklődését is felkeltette, 2009-ben a Phoenix színeiben vett részt a nyári ligában Las Vegasban.

Megszokott dolog, hogy ha nem is nyer bebocsátást egy fiatal kosaras a világ legirigyeltebb profi ligájába, Európába átrándulva komoly lehetőségei vannak - ez alighanem így lett volna Claxton esetében is, de a sors közbeszólt. Egyik családtagja súlyos betegsége miatt nem vállalta az európai kalandot, így némi törés következett be karrierjében, amely a kihagyás után most Magyarországon folytatódhat - egy próbajáték erejéig mindenképpen. Halm Rolland szakosztály-igazgató elmondta, az Albacompnak nem kerül pénzbe Geary Claxton idejövetele.

A játékos várhatóan hétfőn érkezik, több hétig tesztelheti a szakmai stáb, a közönség pedig már szerdán láthatja, amikor első hazai edzőmeccsünket a Komarno ellen játsszuk. Ezen a találkozón Damian Hollist és két, az elmúlt hetekben válogatott szinten érdekelt kosarasunkat: Keller Ákost és Supola Zoltánt is a csapatban köszönthetjük majd.

Szurkolóink emlékezhetnek, hogy tavaly nyáron sokáig két külföldit mezőnyembert párhuzamosan próbálgatott az Albacomp, Rubin és Crocker személyében - a vezetőség szándékai most is hasonlók, vagyis Claxton mellett másik hátvéd is érkezhet nemsokára próbajátékra.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >