Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Franic nyerte a Krisztinák csatáját Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Pálfai Károly sajtóreferens   
2008. augusztus 17.

Negyvenöt percig a Fehérép Alcoa FKC állt tornagyőzelemre, de a tizennyolc gólt szerző Kristina Franic vezetésével a Podravka Vegeta megfordította a mérkőzést, és 42-40-es győzelmével veretlenül nyerte a Terszol Kupát. A fehérváriaknál Kristina Trishchuk kilenc gólt lőtt. A gólkirálynő Franic mellett Ana Dokic és Petróczi Viktória részesült különdíjban.

Fehérép Alcoa FKC –Podravka Vegeta 40-42 (20-17) 
Köfém Sportcsarnok, 200 néző 
Vezette: Pech, Vágvölgyi

FKC: Djeric, Petróczi és Szikora (kapusok), Trishchuk 9 (4), Nikolic 7, Bernataviciute 6 (1), Vaszari 5, Kamper 4 (1), Kovács 4, Vijunaite 3, Lévai 1, Emberovics 1.

Vezetőedző: Sótonyi László.

Podravka: Jelcic és Zderic (kapusok), Franic 18 (7), Gace 5, Bulath 4, Dokic 4, Zebic 4, Tatari 3, Pasicnik 2 (2), Lovrak 1, Todorovska 1, Koznjak, Palcic, Seric,

Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Hétméteresek: 6/6; 9/9 


Kiállítás: 10, illetve 10 per


Dunaferr NK – „U” Jolidon Cluj 33-26 (22-15) 
Köfém Sportcsarnok, 100 néző 
Vezette: Nagy, Túróczi

Dunaferr: Knezovic (kapus), Vincze 8 (1), Balogh 7, Temes 5 (1), Laluska 4, Azari 3, Tilinger 3, Szűcs 2, Tamás 1, Nagy, Slakta. Edző: Rapatyi Tamás.Jolidon: Berei és Suba (kapusok), Gherman 5, Tudorache 5, Dinca 4, Olteanu 4 (1), Joldes 3 (1), Mitrea 3 (2), Paraschiv 2, Turcas 1, Brinzan, Halatiu, Muresan, Tetean,

Vezetőedző: Gheorghe Covaciu.

Hétméteresek: 5/5; 2/5 (Joldes és Oltean hagyott ki egyet-egyet) 


Kiállítás: 4, illetve 6 perc

„Legutoljára ilyen sok gólt egy mérkőzésen nagyon fiatalon, ifi játékosként lőttem. A tavaly elszenvedett sérülésem után nagyon kívánom a játékot, és ezt az akarásomat lehetett most a pályán is látni. Nagyon jól jött ki a mai napon a lépés, örülök neki. Nagyon sokat dolgozunk, sokat edzünk, ezért egy kicsit most fáradtak vagyunk. Nagyon jó volt ez a torna Székesfehérváron, jó mérkőzéseket játszhattunk, így sokat gyakorolhattunk.” – nyilatkozta Kristina Franic, a torna gólkirálynője Ana Dokic tolmácsolásával. 

Vaszari Virág, a Fehérép Alcoa FKC balszélsője:

„A felkészülés közepe körül tartunk, és elég komoly munkát végzünk, hogy összeálljon a csapat. Ez a három meccs most nagyon megterhelő volt mindenki számára – főleg a pénteki nagy hőség miatt, ami rengeteg energiát vett ki mindenkiből. Az eredmények is azt mutatják, hogy ezen a tornán nagyon színvonalas meccseket játszottunk, hiszen mindenkivel szoros csatákat vívtunk. Annak ellenére, hogy most a Podravkától kettővel kikaptunk, egy igazán jó mérkőzést vívtunk, ahol a második félidő közepéig magabiztosan vezettünk is. Volt bennünk tartás, majdnem meg is vertük őket, csak aztán kijött a fáradtság rajtunk, és nem tudtunk kellő képen koncentrálni. Akkor már hibát hibára halmozva nem csapatként működtünk, és ezt ellenfelünk jól használta ki. Az a célunk, hogy legközelebb hasonló helyzetben az erősebb csapatokat is meg tudjunk verni.”


A TERSZOL Kupa 2008 végeredménye:

1. Podravka Vegeta 6 pont (+33) 
2. Fehérép Alcoa FKC 3 pont (-1) 
3. Dunaferr NK 3 pont (-6) 
4. Jolidon Cluj 0 pont (-26)

Góllövőlista:

1. Kristina Franic (Podravka) 35 gól 
2. Temes Bernadett (Dunaferr) 25 gól 
3. Kristina Trishchuk (FKC) 23 gól 
4. Laima Bernataviciute (FKC) 22 gól

Különdíjasok:

Gólkirálynő: Kristina Franic (Podravka) 
Legjobb játékos: Ana Dokic (Podravka) 
Legjobb kapus: Petróczi Viktória (FKC) 

További mérkőzések eredményei: 

Fehérép Alcoa FKC – Dunaferr NK 31-31 (21-16)Podravka Vegeta – „U” Jolidon Cluj 46-28 (16-13)Fehérép Alcoa FKC – „U” Jolidon Cluj 29-28 (14-12)Podravka Vegeta – Dunaferr NK 47-34 (23-17) 

Gyermekbetegségek és erények 

A Fehérép Alcoa FKC kifejezetten élvezetes, színvonalas mérkőzésen a végjátékban maradt alul a Podravka Vegeta csapatával szemben a Terszol Kupa 2008 záró mérkőzésen. A meccs és a kétnapos torna tapasztalatairól kérdeztük Sótonyi Lászlót, a fehérváriak vezetőedzőjét:

- A TERSZOL Kupa végeztével a felkészülési időszak újabb szakasza zárult le. Milyen tapasztalatokat szereztél ez idő alatt? 

 • Megint nagyon hasznosnak bizonyult ez a hét, hiszen jó csapatok ellen játszottunk jó mérkőzéseket. Kiélezett helyzetben tudtunk gyakorolni, és a harmadik meccsre megint sikerült előrébb lépnünk. Természetesen a csapatnak megvannak a gyerekbetegségei, ugyanakkor az erényei is. Van még hátra három hetünk, hogy jó hatvan percet csináljunk abból az ötvenből, amelyet sikeresen produkáltunk a Podravka ellen is.

 - Miben látod a hiányolt tízperc dekoncentráltságának okát? 

 • Egyértelműen abban, hogy nincsenek meg az embereink még ahhoz, hogy azt az iramú játékot, azt a dinamikát, ami szeretnénk, hatvan percig tudjuk játszani. A Podravka elleni meccs átfordulása egyértelműen a fáradtság miatt történt. Itt nagyon sokat segítene rajtunk Siti Eszter leigazolása. Illetve nagy segítség lenne, ha az eddig epizódszerepeket kapott játékosok egyre javuló teljesítményt nyújtanának, eredményesen kiváltva ezzel az alapembereket, akár csak pár percekre is. Ehhez azonban egy-két embernek még további rutint kell szereznie. Amennyiben ezt a fáradságos részt kiiktatjuk, úgy gondolom, nem nagyon van félni valónk senkitől.

 -Oly módon sikerül beépíteni a fiatalokat a csapatba, ahogy tervezted? 

 • Igen, de ehhez idő kell. Ez kétoldalú dolog: az egyik az én oldalamról, hogy lehetőséget biztosítsak nekik; a másik oldalról pedig, hogy ezt a bizalmat olyan teljesítménnyel hálálják meg, ami majd feljogosítja őket arra, hogy éles szituációban, tétmérkőzésen is játszanak. Ennek a folyamatnak a közepén vagyunk, nyílván való az is, hogy hullámzó a teljesítményük pont a rutintalanságuk miatt, de például ma is volt olyan játékos, akivel tudtunk előrelépni. Minden egyes meccsel lépünk előre, de tudomásul kell venni, hogy ez nem megy máról holnapra. Bízom benne, meg fogják oldani a rájuk bízott szerepet.

 - Jövő héten újabb tornán vesztek részt - ezúttal Siófokon. Hogyan fog telni ez a hét?  

 • A hét elején napi két edzést tartunk, sokat foglalkozunk a taktikával is, aztán szerdán kapnak egy nap pihenőt a lányok. Csütörtöktől Siófokon készülünk a hétvégi tornaszereplésre szintén napi két edzéssel. Úgyhogy hosszú hetünk lesz egy kis pihenővel a közepén. Látva a csapat eddigi teljesítményét bízom benne, hogy újabb lépést fogunk tenni előre. 
 • Ana Dokic számtalan szállal kötődik Magyarországhoz, de Kaproncán is jól érzi magát, nagyon gyorsan sikerült beilleszkednie a Podravka Vegeta csapatába. A TERSZOL Kupa 2008 legértékesebb játékosának választott beállós erről és a torna tapasztalatairól is mesélt a rövid interjúban, melyet a torna utolsó mérkőzését követően készítettünk vele:
 • - Mennyire volt hasznos számotokra a TERSZOL Kupán való szereplés?
 • - Két nap alatt a három meccs kicsit sok, de nagyon hasznos volt a szereplésünk, hiszen nekünk még nagyon sok játék kell ahhoz, hogy igazán összeálljunk, illetve mi újoncok beilleszkedjünk a csapatba. Ráadásul gyakorolnunk kell azt is, hogyan tudjuk megfordítani az eredményt, ami most szerencsésen sikerült a Fehérvár ellen, amelyik a legjobb csapat volt a három közül, akik ellen játszottunk. Nekem jelenleg minden új; én most még azt csinálom, amit Győrben, a csapatom amit régen, ezt pedig most össze kell hangolni, de úgy érzem, a középutat meg is fogjuk találni.
 • - Hogyan érzed Magad, milyen az új csapat?
 • - Nem is gondoltam volna, hogy ilyen könnyű lesz beilleszkedni, de nagyon nagy előny, hogy beszélem a nyelvet, ami Győrben csak egy év elteltével sikerült. Jól érzem magam, és remélem, sikerül együtt eredményesnek lennünk. Tetszik a munka, jók az edzések. Persze sokat dolgozunk, de ez az alapozáson mindig így szokott lenni. Még nagyon az elején vagyunk, mást sem csinálunk, csak edzünk, eszünk és alszunk, illetve meccseket játszunk. Jól érzem magam, és szerintem jó csapat leszünk.
 • - Hiányzik Győr?
 • - Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hiányzik Győr, mert nagyon is hiányzik, hiszen nagyon jó volt ott nekem. Hat évet töltöttem ott, és a csapattal, csajokkal ez idő alatt nagyon jó kapcsolatom alakult ki. Fantasztikus a baráti köröm, olyan mintha a második otthonom lenne. Most sem éreztem azt, hogy külföldön játszunk, hiszen a Köfém csarnokot és a Fehérvárt is nagyon jól ismerem. Ráadásul muszáj is lesz Győrbe látogatnom időnként a főiskola miatt, mert még csak most végeztem az első évemet a rekreáció és egészségfejlesztés szakon. Aztán ki tudja, lehet még egyszer ide jövök vissza. El tudnám képzelni az életemet Magyarországon. 
    
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >