Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
KI NEKED JÉZUS KRISZTUS? Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2011. augusztus 26.

ImageJézus maga tette fel ezt a kérdést apostolainak. Azóta mind a mai napig tart a történelem, az élet, a saját sorsom legfontosabb, legéletbevágóbb kérdése: Ki is valójában Jézus Krisztus?

 

Ma már senki sem tagadja történelmi létét, vagyis megbukott a „mitosz-elmélet” Sőt egy nemrég végzett közvélemény kutatás szerint, hogy t.i. „Kit tart ön a történelem legnagyobb emberének?”, a megkérdezettek 53 százaléka Jézust jelölte meg. A franciák Napoleont ( 31%)…

Azután következik Marx, Mohamed, Budha, Gandi… De még Napoleontól is elvehetem a nagy százalék-arányt, mert számüzetésének éveiben Jézust ő tartotta a világ legnagyobb személyiségének és elfogadta istenségét is. A feltett kérdés és az arra adott válaszok sora napjainkig és a világ végéig folytatódik. Ki társadalmi forradalmárt lát benne, akit első proletárnak, később első polgártársnak hívtak.

Legújabban milliók nézték meg azt a filmet, mely Jézus Krisztust „szupersztárnak” nevezi, de megmásitja életének leglényegesebb mozzanatát, hiszen őt csak egy csalódott messiásnak mutatja be., aki nem támad fel, hanem újjászületik álmainkban.

A mai evangélium egyértelművé teszi, hogy a választ nem mástól, hanem tőlem várja az Úr. Szemembe néz és addig nem enged el, míg nem adok választ erre a sorsdöntő kérdésre:”Te kinek tartasz engem?” Az eddig felsorolt válaszok mindegyikére ugyanis azt felelte:”Nem elég”.

Egyetlen választ fogadott el, Simon Péterét” Te vagy a Messiás, az élő Isten fia” Ha pedig annak tartom, akkor ő számomra a m i n d e n . Gyurkovics Tibor szavai szerint szalmaszál, amibe kapaszkodom,-szakadék, amibe lezuhanok,-kötél, amit elengedek,-remény, amivel emelkedek,-hangszer,- amivel megszólalok,-tenyér, amivel adakozok,-kenyér, amit elfogadok,- penge, ami megsebesít,-gyenge, aki megerősít,-hatalom a végeken….

Vagyis ő a mindenem: Jézusnak odaadom az életem.

 
< Előző   Következő >