Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az első vereség: Acroni Jesenice-Sapa Fehérvár AV19: 2-1
Az első vereség: Acroni Jesenice-Sapa Fehérvár AV19: 2-1 Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. augusztus 26.

ImageA végig kiélezett mérkőzésen szoros vereséget szenvedett csapatunk a szintén az EBEL-ben szereplő ellenféllel szemben. "Visszavágó" augusztus 30-án Fehérváron.

 

Jesenice, 700 néző
Kiállítások: Acroni Jesenice: 13+20 perc fegyelmi, Sapa Fehérvár AV19: 10 perc.
Acroni Jesenice: Fikrt, Krošelj, Pretnar, Tavželj, Rabbit, Sixsmith, Pusa, Magovac, Tošič, Hvila, Olsson, Manfreda, Grahut, Erman, Kuralt, Ankerst, Berčič, Berlisk, Rakovič, Brus, Hafner, Dolinšek, Židan
Vezetőedző: Heikki Mälkiä
Sapa Fehérvár AV19: Munro, Bálizs, Borgatello, Pratt, Németh, Johansson, Palkovics, Tokaji, Horváth, Sofron, Vas, Ryan, Durco, Sille, Magosi, Sikorcin, Kovács, Orbán, Láda, Benk, Nagy, Tóth
Vezetőedző: Kevin Primeau
Önbizalommal telve készülhetett a Fehérvár a második igazi előszezoni értékmérőre. A könnyebb ellenfelek és a szlovák Extraligás Nitra után, végre egy EBEL-ben induló gárda ellen mérhette fel csapatunk, hogy hol is tart a felkészülésben. Ellenfelünknél nagy jövés-menés volt a nyáron: tizennégy távozó játékosra tizenhat új érkező jutott. Ennek ellenére nem látszott az összeszokatlanság a hazai csapaton.
Kifejezetten olajozottan működött a szlovénok játéka. Ennek eredményeképp a 11. percben Erman révén a vezetést is megszereztek (1-0). A mieink támadójátéka megsínylette, hogy sem Ladányi, sem Mihály nem léphetett jégre kisebb sérülés miatt.
A két gólerős csatár játékát nem tudták pótolni a többiek. Mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltunk a kifejezetten jól játszó Jesenicének, de a helyzetek sorra kimaradtak. A hosszú gólcsend után aztán a hazaiak találták meg először a hálóhoz vezető utat. Az 51. percben lőtt második góljuk eldöntötte a mérkőzést, Magovac talált be Bálizs kapujába (2-0).
Az 54. minutumban - kettős emberelőnyben - Borgatello gólja még visszahozta ugyan a reményt (2-1), de a mérkőzés eredménye már nem változott, így megszakadt az előszezoni veretlenég. A Nitra 2-1-es legyőzése után, Jesenicében fordított eredmény született, de bizakodásra adhat okot a védekezés hatékonysága.
Az elmúlt idényben a legnagyobb probléma a sok bekapott gól volt, az idei előszezonban viszont, a "farm" elleni meccset leszámítva, még egyik ellenfél sem tudott kettőnél többször betalálni a Volán hálójába. A Sapa augusztus 30-án, kedden, 19 órakor hazai környezetben vághat vissza az Acroninak.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >