Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ünnepséggel nyitották a tanévet a Munkácsyban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. szeptember 01.

ImageAz idén 45. jubileumát ünneplő Munkácsy Mihály Általános Iskolában tartották meg a városi tanévnyitó ünnepséget Székesfehérvár polgármesterének részvételével. A városi általános iskolákban több mint ezer, a középiskolákban csaknem kétezer elsős kezdi el a 2010/12-es tanévet szeptembertől.

 

A tanévnyitó ünnepség a hagyományoknak megfelelően a Himnusszal kezdődött, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester szólt a pedagógusokhoz, a gyerekekhez, a szülőkhöz, és külön köszöntötte az iskolakezdésre készülő új tanulókat.

Beszédében kiemelte a tekintély és a szabályok, valamint a mások és önmagunk iránt tanúsított tisztelet fontosságát. Szavai szerint ez a viselkedés a családban kezdődik, az iskolában megerősödik, és ezt követjük egész életünk során.

 

Image
.

A polgármester hozzátette: a Munkácsy Mihály Általános Iskola ebben a tanévben ünnepli fennállásának 45. évfordulóját, így a jubileum tiszteletére választották ezt az intézményt a városi tanévnyitó helyszínéül.

Elmondta továbbá, hogy Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt hónapokban 13 intézményben végzett felújítást közel 70 millió forint értékben. Az ünnepség a felsőbb évfolyamosok előadásaival folytatódott, negyedikesek tartottak táncbemutatót, egy hatodikos tanuló, Kiss Emőke mesét mondott, az ötödikesek pedig kánont énekeltek az iskolakezdés tiszteletére.

 

Image
.

Ezt követően Tóth Péter, a Munkácsy Iskola igazgatója szólt a megjelentekhez. Évnyitó beszédében elmondta, hogy a 2011/2012-es tanév programjainak nagy része a 45 éves jubileum jegyében zajlik. Új szakkörök, műhelyek indulnak, illetve különösen nagy hangsúlyt kap a sport.

Az igazgató kiemelten kezeli a kommunikációt a szülőkkel, szerinte a kapcsolattartásnak élőnek, napi szintűnek kell lennie. Kiemelkedő szerephez jut a társadalmi munka a Munkácsy életében, a szülők által létrehozott alapítvány továbbra is támogatja az iskolát.

 

Image
.

Idén kampányt indítottak az adó 1 százalékok gyűjtésért és szeptemberben derül ki, hogy ebből az intézménynek mekkora bevétele származik. Székesfehérváron a 2011/2012-es tanévben 17 normál általános iskolában összesen 1031 új diák kezdi meg tanulmányait, a két, gyógypedagógiai nevelést folytató intézménnyel közösen az alapfokú tanulólétszám 7616 lesz.

Az önkormányzat fenntartásában működő középfokú oktatási intézményekben – gimnáziumokban, szakközépiskolákban és szakiskolákban – várhatóan 10.500 diák tanul majd, ebből 1947 az újak száma a 7. és 9. évfolyamon.

 

Image
Fotó: ÖKK

A város által működtetett 20 óvodában 3427 férőhelyen biztosítják az ellátást. A közalkalmazotti feladatokat összesen 2747 fő – 1927 pedagógus és 820 technikai dolgozó – végzi a tanév folyamán.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >