Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Hosszú utazás, szoros vereség
Hosszú utazás, szoros vereség Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2011. szeptember 02.

ImageCsapatunk nagy küzdelemben, két gólos hátrányt ledolgozva hosszabbításra mentette a mérkőzést. A végén mégis a szerencsésebb hazaiak örülhettek.

 

Habár Kevin Primeau az előszezonban igyekezett elkerülni a leendő EBEL-es riválisokat, a tanévkezdés napján mégis egy az osztrák ligába frissen bebocsátott együttes volt az ellenfél. A fehérvári szurkolók várták ezt a mérkőzést, hiszen az azonos ligába játszó ellenfelek ellen lehet igazán leszűrni, hogy hol is tart a csapat.

Tokaji és Johansson nélkül kelt útra a társaság Csehországba, de a csapatkapitány és a ponterős légiós hiányában is a győzelem volt a cél. Vendéglátónk veretes múltját ismertük, ám a jelenükről vajmi keveset tudtunk, bár azt sejtettük, aki az EBEL-be bebocsátást nyer, az nem lehet könnyű ellenfél. Ennek szellemében nem is bizonyult udvarias házigazdának a hazai társulat.

Alig telt el három perc a mérkőzésből mikor Kanko kerülte meg a kaput majd lőtt, a korong pedig éppen csak a fehérvári kapuba csorgott (1-0). A Sapát nem zavarta meg a gyorsan bekapott gól: Derek Ryan ugrott ki Láda korongjával és gólra váltotta a ziccert (1-1). Az apró termetű center ezúttal Palkovics és Mihály társaként szerepelt és ismét csapata egyik legjobbjának bizonyult.

Hogy a hazai szurkolók mégis jó szájízzel menjenek a büfébe, arról Seda gondoskodott: szép összjáték végén helyezett a vendégkapuba (2-1). A Jesenice elleni parádés második felvonáshoz hasonló folytatásban bíztak ekkor a fehérvári hívek, és nem is kellett csalatkozniuk: Ladányi korongját Vas vágta a hálóba (2-2). Másodszor is sikerült az egyenlítés. A Znojmo viszont jó csapat, kemény ellenfél, nem hagyta magát. Kanko ezúttal az előkészítésben jeleskedett, passzát Boruta lőtte a fehérvári kapuba (3-2).

Így egy gólos hátrányban készülhettünk a záró játékrészre. A harmadik harmad elején nem sikerült az egyenlítés és ez megbosszulta magát: Riha tálalt pontosan Seda elé, aki a hálóba püfölte a játékszert (4-2). Eldőlni látszott a mérkőzés, de a kék-fehérek már sokszor megmutatták, hogy sosem adják fel.

Sofron egy percen belül válaszolt, egy gólosra csökkentve a csapatok közötti különbséget (4-3), majd öt perccel a vége előtt Magosi találata már az egyenlő állást jelentette (4-4). A rendes játékidőben több gól már nem esett, következhetett a hosszabbítás, ahol Kovács kiállítása miatt hátrányba kerültünk. Ezt ki is használták a hazaiak: Kanko második találatával keretbe foglalta a mérkőzést (5-4).

A következő állomás az ifj. Ocskay Gábor Emléktorna, ahol a hazai szurkolók előtt bizonyíthatja be a csapat, hogy készen áll a rajtra!

Orli Znojmo-Sapa Fehérvár AV19 h.u.: 5-4  (2-1, 1-1, 1-2,  -1-0)

Hostan aréna, Znojmo, vezette: Skopal, Reich, Lukš.
Orli Znojmo: Kacetl - Latner, Pláněk, Bořuta, Vosátko, Stehlík, Lattner, Trojan, Haman, Říha, Kanko, Podešva, Šeda, Havlík, Pucher, Beroun, Jarůšek, Bartoš, Komínek, Videlka. Vezetőedző: Karel Soudek
SAPA Fehérvár AV19: Bálizs - Borgatello, Pratt, Maklári, Sille, Orbán, Láda, Horváth, Durco, Mihály, Ryan, Palkovics, Sofron, Vas, Ladányi, Magosi, Sikorcin, Kovács, Benk, Nagy, Tóth. Vezetőedző: Kevin Primeau

Gólszerzők: Kanko (4.perc), Seda (16.perc), Boruto (36.perc), Seda (50.perc), Kanko (64.perc), illetve Ryan (7.perc), Vas (27.perc), Sofron (51.perc), Magosi (55.perc)
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >