Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Civil Korzó - új helyen, új bútorokkal, más elrendezéssel
Civil Korzó - új helyen, új bútorokkal, más elrendezéssel Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. szeptember 02.

ImageAz Alba Plaza Civil Piacterét megismerték és megkedvelték a város civil szervezetei, valamint a közösségi munka iránt érdeklődő polgárok. Sokukat bizonyára meglepetésként éri majd, hogy hamarosan már csak hűlt helyét találják...

 

Jól belakták ezt a nagyjából száz négyzetmétert – kezdte a búcsúnap bevezetőjét Elekes Zsuzsa, a CISZ elnöke -, és igyekeztek kihasználni a hely nyújtotta előnyöket. Összegezve a márciustól eltelt időt, úgy gondolja, hogy azokat a célokat, elképzeléseket, amelyeket az első megbeszéléseken Róth Péter alpolgármesterrel és Vámos Zsolttal, az AP igazgatójával megfogalmaztak, teljesítette a projekt.

Az Önkéntesség Évében sok jó, hasznos kezdeményezésnek, ígéretes bemutatkozásnak adtak otthont és segítséget. Vámos Zsolt is elégedett volt, ahogy mondta, ez a kezdeményezés mind a városban, mind a távolabbi szakmai közönségben, de még külföldön is, pozitív visszhangot keltett.

Ezért aztán szomorú is, hogy nem tudják tovább biztosítani a helyet, de egyben örül is, hiszen a Plaza minden talpalattnyi bérelhető helyét ki tudja adni, ez pedig a bevásárlóközpont megbecsültségét jelzi. És talán azt is – tette hozzá -, hogy élénkülőben a város kereskedelme.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Nem akarják cserben hagyni a civileket – folytatta -, ezért új helyen, új bútorokkal, más elrendezéssel, de továbbra is biztosítanak nekik területet, ez lesz a Civil Korzó. Róth Péter alpolgármester is sikeresnek ítélte a Civil Piactér kísérletét, sőt, példa értékű is lett -mondta, hiszen ennek volt köszönhető az is, hogy a projekt meghívást kapott a társadalmi felelősségvállalással foglalkozó országos, budapesti, szakmai vásárra.

Ezért aztán a CP a Civil Korzó formájában, még „piacosabb” megjelenéssel él tovább, és az önkormányzat természetesen ennek a munkájához is igyekszik megadni majd a szükséges segítséget. Az eddigi erőfeszítésekért pedig köszönet illeti a CISZ-t, a civil szervezeteket, a támogató magánszemélyeket, és persze a pláza üzemeltetőjét – a Ségécé Magyarország Kft-t – és vezetőségét.

Végezetül Elekes Zsuzsa személyenként is megköszönte a CP munkatársainak és önkénteseinek az elvégzett munkát, többeknek pedig – jelentős támogatásukért – köszönő oklevelet is átadott.

A rendezvény – amely népdalok éneklésével kezdődött – hip-hop táncbemutatóval és a megjelentek kötetlen beszélgetésével zárult.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >