Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Sikeres volt a nyomozás
Sikeres volt a nyomozás Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 02.

ImageEredményes munkát végzett a Székesfehérvári Rendőrkapitányság és felderítették a tavasszal elkövetett két intézményi betörés és fosztogatás elkövetőit. Dr. Csizek Tibor rendőr ezredes, városi kapitány és dr. Cser-Palkovics András polgármester sajtótájékoztatón számolt be a sikeres nyomozásról és emléklappal köszönte meg a Bűnügyi Osztály két dolgozójának munkáját.

 

Március közepén, az éj leple alatt törtek be akkor még ismeretlen tettesek a Vasvári Pál Gimnáziumba és szinte teljesen kifosztották azt. Az elkövetők nemcsak loptak, hanem rongáltak is, jelentős károkat okozva az önkormányzati fenntartású intézményben.

A problémák enyhítésére gyűjtést szerveztek a Vasváris diákok, amihez Székesfehérvár Önkormányzata is csatlakozott, Fejér megye rendőrfőkapitánya pedig nyomravezetői díjat tűzött ki a tettesek kézre kerítéséért. Mindeközben április 1-jére virradó éjszaka betörtek a Nyugdíjas Szolgáltató Központba is.

 

Image
.

Az itt működő és éppen huszadik születésnapjára készülő Alba Regia Nyugdíjas Egyesületet jelentős kár érte. A Lövölde úti intézmény megrongálóinak kézre kerítéséért az Önkormányzat ajánlott fel nyomravezetői díjat.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nagy erőkkel folytatott nyomozást mindkét ügyben. A részleteket a sajtótájékoztatón Bátyi Péter rendőr százados, a Bűnüldözési Alosztály vezetője ismertette. Többhónapos munka eredményeként sikeresen felderítették az eseteket és elfogták az elkövetőket.

 

Image
.

Most már bizonyos, hogy egyazon elkövetői csoportról van szó, mindkét betörést ugyanazok a személyek követték el. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megállapítást nyert, hogy a két említett betörés mellett további két intézménybetörés – az Egyházmegyei Múzeum raktára, illetve az Egyházmegyei Óvoda épülete - is az eljárás alá vontak számlájára írható.

 

Image
.

A büntetőeljárást két személy előzetes letartóztatásba helyezése mellett tovább folytatja a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A fehérvári emberek biztonságérzetét erősíti a mostani sikeres nyomozás - hangsúlyozta Székesfehérvár polgármestere, aki emléklappal köszönte meg Kulcsár Zsolt és Pál Tibor rendőr törzszászlósok munkáját.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

A két nyomozó a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársa és érdemi részük volt abban, hogy sikeresen felderítették a nagy közfelháborodást kiváltó bűneseteket.

 
< Előző   Következő >