Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Összetalálkozott, ami összetartozik Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 05.

ImageSzeptember elsején megszólalt a „Jó reggelt, Fehérvár!” a Kodolányi János Főiskola Vörösmarty Rádiójában. Ez már a Fehérvár Médiacentrum és a helyi rádió közötti együttműködés eredménye. A közös munka részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be, ahol a két szerkesztőség vezetői mellett Mészáros Attila, a Médiatanács elnöke is részt vett.

 

Egy hosszú ideje tervezett és előkészített megállapodás válik valóra szeptembertől, a Fehérvár Médiacentrum és a Kodolányi János Főiskola Vörösmarty Rádiója közötti együttműködéssel. A most induló együttműködés az önkormányzat és a főiskola között tavasszal létrejött megállapodás része. Székesfehérvár Önkormányzata fogalmazta meg a célt, hogy szeretné erősíteni a főiskolával kialakított kapcsolatot, ami egybevág a Médiacentrum törekvéseivel is, hiszen ők örömmel vállalják az oktatóbázis szerepet - minderről Mészáros Attila beszélt, aki elnökként röviden a Fehérvár Médiacentrum felett szakmai felügyeletet biztosító a Médiatanácsot is bemutatta. Gazdasági és szakmai szempontból is jó döntés volt, hogy a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft-hez került a Fehérvár Médiacentrum.

" A harmadik negyedévre stabil gazdálkodást tudtunk kialakítani a Médiacentrumban." - mondta el Bozai István. A fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója emellett arról a törekvésről is beszélt, amivel minél szélesebb körben elérhetővé teszik adásukat. Hamarosan már a DIGI TV és UPC hálózati elérhetőségén keresztül is fogható lesz a Fehérvár TV adása, a Képújság közben pedig kétóránként megismétlik az esti hírműsort.

A szeptembertől élő együttműködés első gyakorlati lépése az a két rádióműsor, amit a Fehérvár Médiacentrum készít és a Vörösmarty Rádió frekvenciáján, a 99.2 MHz-en hallhat a közönség. A „Jó reggelt, Fehérvár!” című reggeli magazin 7 és 9 óra között, sok hasznos információval és igazi ébresztőként szolgáló érdekességekkel várja a hallgatókat.

"Tegnap reggel, amikor 7 órakor elkezdődött a Médiacentrum műsora, akkor az a 16 évvel ezelőtti nap jutott eszébe, amikor a Vörösmarty Rádió először megszólalt." - emlékezett Virágh Ildikó.

A Vörösmarty Rádió főszerkesztője szerint a Kodolányi János Főiskola rádiójaként kettős elvárásnak kell megfelelniük. Az egyik, hogy az oktatás terepe legyenek, másrészt, hogy részt vegyenek a közszolgálati tájékoztatásban. A Fehérvár Médiacentrum munkatársai által készített másik rádióműsor egy délutáni magazin, ami 16 és 18 óra között „Hazafelé” címmel jelentkezik.

Az autóban ülőket célozzák meg a készítők, akik röviden sok mindenről szeretnének hallani és két zeneszám között szeretnének minél többet megtudni a városról, ahol élnek. Nyers Krisztina minden jelenlévő bizalmát köszönte meg elsőként.

"Sok változás történt az elmúlt fél évben. Legfőbb célunk, hogy hogy minél színesebb műsorokkal jelenjünk meg az elkövetkező időszakban. Első lépésként jövő héten indul egy új autós magazin a és egy zenei témákkal foglalkozó TV-műsort is tervezünk." - mondta el a Fehérvár Médiacentrum szakmai igazgatója.

Ígéretük szerint a "Jó reggelt, Fehérvár!" és a "Hazafelé" című rádióműsorban is folyamatosan kapcsolatot tartanak majd a hallgatókkal a Fehérvár Médiacentrum munkatársai. Emellett a közszolgálati jelleg megtartására is törekszenek a készítők, ettől azonban még pörgős, érdekes és változatos programkínálattal jelentkeznek napról-napra a Vörösmarty Rádió hullámhosszán.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >