Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tizenhárom intézményben zajlott felújítás a nyáron
Tizenhárom intézményben zajlott felújítás a nyáron Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 06.

ImageAmíg a pedagógusok és a diákok jól megérdemelt nyári szünidejüket töltötték, az önkormányzatnak, mint intézményfenntartónak addig is számos teendője volt. Ilyenkor lehet elvégezni a szükséges felújításokat. Az idén tizenhárom intézményben közel hetvenmillió forint értékű beruházás történt meg az elmúlt hónapokban. A munkálatok kivitelezője minden esetben a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. volt. A tanévkezdés alkalmából dr. Cser-Palkovics András polgármester összegezte a nyári szünetben elvégzett felújításokat.

 

A sajtótájékoztatón a körzet önkormányzati képviselője, Dr. Kovács Zsolt és az iskola igazgatója, Horváth József is részt vett.

Egy olyan kiterjedt intézményhálózatban, amilyet Székesfehérvár Önkormányzata működtet, mindig van mit megjavíttatni. Így nem is csoda, hogy az idei nyáron is számos felújítást végeztek el a Városgondnokság szakemberei – mondta bevezetőjében dr. Cser-Palkovics András.

Image
.

Székesfehérvár polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy pontosan a jelentős feladat miatt volt fontos, hogy az intézményekben elvégzett munkákat nem egyesével, hanem csomagba gyűjtve rendelték meg és a város tulajdonában lévő cégcsoport végezte el.

„Mindezzel sikerült biztosítani, hogy a rendelkezésünkre álló pénzből tizenhárom intézményben sikerült elvégezni a legszükségesebb javításokat. A felújításokra a nyári időszakban 67.679.456 forintot, éves szinten pedig 300 millió forintot fordít önkormányzatunk a költségvetésből.” – összegezte a nyári munkákat dr. Cser-Palkovics András.

Image
.

 

Dr. Kovács Zsolt a személyes konzultáció fontosságát hangsúlyozta. Az önkormányzati képviselő személyesen többször is találkozott a körzetében működő Vasvári Pál Gimnázium igazgatójával.

Felmérte a helyzetet és az idei évben sikerült elérni, hogy a felújításra kerülő intézmények közé bekerüljön ez az iskola is. A felújítások nemcsak oktatási intézményeket érintettek, ám a nyár mindenhol a legcsendesebb időszak.

Image
.

 

A zárva tartások idején, vagy a látogatókat nem zavarva sikerült mindenhol elvégezni a szükséges kivitelezéseket. A legfontosabb az volt, hogy ahol a munka jellege engedte, ott szeptemberre befejeződjön a felújítás. Egy helyszínen folyik még mindig a munka, a Hosszúsétatér 50. szám alatti épület rendőrőrssé történő átalakítása még ezekben a hetekben is zajlik.

„Székesfehérvár Önkormányzata elkötelezett az intézmény-felújítások folytatása mellett. Az anyagi lehetőségeink szűkösek, de minden pályázati lehetőséget is megragadunk arra, hogy korszerűsödjenek intézményeink és megfelelő körülményeket tudjunk biztosítani a fehérvári iskolákban, óvodákban, könyvtárakban és orvosi rendelőkben.” – sorolta az elkövetkező időszak feladatait dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Image
Fotó: ÖKK

 

Az intézmény-felújítások sora a Fiskális úti orvosi rendelőben folytatódik majd, amire pályázati támogatást is nyert Székesfehérvár Önkormányzata.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >