Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Továbbra is kedvezményes áron kapják a nagycsaládosok a gázt
Továbbra is kedvezményes áron kapják a nagycsaládosok a gázt Nyomtatás E-mail
Írta: Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság   
2011. szeptember 06.

ImageA nagycsaládosok – akik három vagy több gyermek után részesülnek családi pótlékban – továbbra is kedvezményes áron kaphatják a földgázt a 2012. évben. A támogatáshoz szükséges kérelmet 2011. szeptember 30-ig kell benyújtani. A nagycsaládosok a kedvezményben alanyi jogon részesülnek és mellette igényelhetik - az augusztus 31-én megszűnt gáz- és távhőtámogatás helyébe lépő – lakásfenntartási támogatást.

 

A kedvezményes gázár iránti igényeket - az igénylőlap kitöltésével és a csatolt utolsó havi gázszámla másolatával - a bejelentett lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságához kell eljuttatni.

Az igénylőlapot a Kincstár postai úton megküldte az érintett családoknak. Ha valamelyik háztartáshoz nem jutott el, akkor az igénylőlap a Magyar Államkincstár honlapjáról tölthető le, továbbá beszerezhető a megyei igazgatóságoktól és a gázszolgáltatóktól is.

Mint ismert, augusztus 31-ével megszűnt a szociális alapú gáz- és távhőártámogatás és beépült a lakásfenntartási támogatásba, amit a fűtéstámogatáson túl többek között lakbérre, albérleti díjra, közös költségre, csatornahasználati díjra, a szemétszállítás költségeire, villanyáram, víz és gázfogyasztás költségeire lehet kérni.

Újdonság az eddigi gyakorlathoz képest, hogy a gázzal és távhővel fűtők mellett azok is igénybe vehetik az új lakásfenntartási támogatást, akik fával, olajjal, szénnel vagy más módon fűtenek.

A kérelmeket a helyi önkormányzathoz kell benyújtani, amely jövedelem- és vagyonvizsgálatot végez, és pénzben és/vagy természetben is megállapíthatja a támogatást.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >