Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
EGYÜTT JÉZUSSAL Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2011. szeptember 07.

ImageA legutóbbi vasárnapok evangéliumai összefüggnek egymással . Máté evangelista sorra veszi azokat a rosszindulatú provokációkat, melyekkel Jézus ellenségei álltak elő, hogy őt tőrbe csalják. Azt hitték, hogy előbb-utóbb sarokba tudják szorítani a Mestert. Ő azonban fölényes zsenialitással nevetségessé tette a tőrbe csalókat.

 

A mai evangélium az előbbiek folytatása: Jézust nem lehet likvidálni! Ő a történelemnek ura és minden az övé, még ellenségeinek lelke is. Hiába feszítik keresztre, annál jobban vonzza magához a lelkeket és az egész világot. Ellenségei fel sem tudják fogni, hogy Jézus éppen istenemberi mivoltánál fogva oly misztériumoknak és oly mély misztikának birtokosa, hogy mindig mindenütt mindenkivel kapcsolatba tud kerülni.

Ennek egyik legbiztosabb dokumentuma a mai evangélium utolsó mondata:”Ahol ketten-hárman együtt vannak az én nevemben, én közöttük vagyok”.

Épp erre van szüksége mindannyiunknak, nemcsak egyháziaknak, papoknak nővéreknek, hanem a szerelmeseknek, a házasoknak, a nagyszülőknek is. Más egyedül csinálni valamit és más Jézussal. Nincs az a pszichológus, aki jobban megértené a szerelmesek, házasok problémáit, mint Jézus.

Nem hiába írta János evangelista ezt a mondatot:”Jézus tudta, h ogy mi lakik az emberben” Jézus ismer minket legjobban. Csak hívjuk őt, amikor kopogtat lelkünk hét pecséttel és lakattal bezárt ajtaján. Jézus nem erőszakoskodik,-nem rúgja ajtónkat, csak szeliden bekopog.

Aki beengedi, megtapasztalja, hogy kit engedett be lelke várkastélyába. Megerősíti,bátorrá teszi, megtisztítja, megfiatalítja,boldogítja…

(Szabolcs atya mostantól minden vasárnap, 18 órakor misézik a Jézus Szíve templomban.)

 
< Előző   Következő >