Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Bravúros nyitány: legyőztük a bajnokot!
Bravúros nyitány: legyőztük a bajnokot! Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2011. szeptember 07.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 farmcsapata végletekig kiélezett mérkőzésen győzte le a HSC Csíkszereda csapatát a Mol Liga nyitómérkőzésén. - Kemény felkészülés után kezdte meg a 2011/2012-es Mol Liga menetelését a fehérvári csapat. A nyitómeccsnek a játékvezetői testületnél is megadták a módját, hiszen az a Kincses Gergely vezette, aki a napokban került be az EBEL vezetőbíróinak szűk körébe, munkáját pedig Németh Márton személyében egy tapasztalt EBEL-vonalbíró valamint Mayer István segítette.

 

Az első fordulóban máris nem kisebb ellenfél, mint a tavalyi győztes HSC Csíkszereda volt az ellenfél. Az erdélyiek célja idén is az első hely megszerzése, a játékos keretük erős, így ők voltak a mérkőzés esélyesei. A fehérvári tehetségek viszont megmutatták, hogy tavaly óta nemcsak korban "öregedtek" egy évet, de tapasztalatban és játékban is fejlődtek.

Bár óvatosan kezdett mindkét csapat, a Sapa fiataljai megmutatták, hogy tudják ők is az EBEL-es társaság specialitását: 2 perc alatt 2 góllal rombolták a Csíkszereda esélyeit. Kovács kezdte a gólgyártást némi szerencsével (1-0), majd Kiss Dávid talált be formás akció végén (2-0). A Szeredát megfogta a két gyors gól, nem is sikerült válaszolniuk a harmadban. A szünetben aztán összekapta őket Franzen edző. Nekiesett a bajnok a Fehérvárnak, a nyomást nem is lehetett bírni, először Péter (2-1), majd egy percre rá Molnár talált a hálóba (2-2).

Két perc alatt tűnt el a két perc alatt megszerzett előny. A székely játékosokból viszont elfogyott a szufla, ami nem csoda, hiszen négy nap alatt a harmadik mérkőzésüket játszották. A hazaiak viszont sokat korcsolyázva, nagy szívvel játszva mentek előre, melynek eredményeképp a 33. percben Meretei vette vissza az előnyt (3-2). Nem tartott sokáig az öröm, erre a gólra is hamar felelt a vendégcsapat, ismét Molnár volt eredményes (3-3). A mérkőzés rendes játékidejében több gól már nem esett, pedig akadt helyzet mindkét kapu előtt.

Valamivel többet próbálkozott a Szereda, Pleszkán kapus azonban szemkápráztató bravúrokat mutatott be. A másik oldalon Kozuch is elemében volt, így következhetett a hosszabbítás, egy áthúzódó fehérvári emberhátránnyal. Jól védekeztek a srácok, amelyik lövés túljutott a védőkön azt Pleszkán védte szépen. A hátrány letelte után először szimpla, majd kettős előnyben támadhatott a Farm, de nem sikerült bevenni a szeredai kaput. Következhettek a büntetők. A 3-3 játékosból csak Tóth Adrián talált be - rögtön az első körben -, így a Fehérváré lett a megharcolt és megérdemelt győzelem.

Az este a sok jó egyéni teljesítmény közül is kiemelkedett Pleszkán kapus: sokat mondó adat, hogy a büntető lövések során egyik csíkszeredai játékos sem tudott túljárni az eszén. Farmcsapatunk kiválóan kezdte a Mol Liga idei szezonját - hosszú azonban még a menetelés. Folytatás pénteken, a Steaua Rangers ellen.

Sapa Fehérvár AV19 "Farm"-HSC Csíkszereda 4-3 (2-0, 1-3, 0-0, 0-0, 1-0)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 200 néző, vezette: Kincses, Németh, Mayer
Sapa Fehérvár AV19 "Farm": Pleszkán - Maklári, Varga, Kiss, Hajós, Tóth A., Balogh, Hetényi, Meretei, Soltész, Németh A., Dósa, Árkovics, Reiter, Kovács, Németh Á., Erdélyi, Farkas T., Tóth G., Horváth D., Farkas S. Vezetőedző: Kóger István
HSC Csíkszereda: Kozuch - Molnár Sz., Papp, Petres, Virág, Bíró, Kósa, Flinta, Hurtaj, Bálint, Novak, Góga, Hruby, Szőcs, Moldován, Péter, Mihály E., Molnár Zs. Vezetőedző: Charles Franzen
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >