Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Iskolatej Fehérváron az alsósoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 07.

ImageValamennyi székesfehérvári általános iskola alsó tagozatos diákja részesül a Székesfehérvár Önkormányzata által biztosított iskolatej programból. A városi mellett az egyházi fenntartású intézmények kisdiákjai is naponta kapnak iskolatejet. Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Brájer Éva alpolgármester és Mihókné Pluhár Teréz igazgató a Tolnai Utcai Általános Iskolában sajtótájékoztatón ismertette az iskolatej programot és a családokat segítő másik ingyenes önkormányzati szolgáltatást, a családi hírlevelet.

 

Székesfehérvár talán az egyetlen város hazánkban, ahol a kezdetek óta folyamatos az iskolatej program. A kezdeményezés 2004-ben indult el és öt éven át minden általános iskolás gyermek naponta ihatott a tápláló tejből. A 2009-es év januárjától a az alsó tagozaton tanuló diákok jogosultak ingyenes iskolatej ellátásra.

 

Image
.

„A családok nehéz helyzetét ismerve önkormányzatunk elkötelezett a program folytatása mellett. Éppen ezért biztosítottunk az idei évi szűkös városi költségvetésből 30 millió forintot az általános iskolások számára fontos iskolatej program továbbvitelére. Az idei tanév során 4200 kisdiák kap 2 dl tejet minden nap.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Székesfehérvár önkormányzata a 2011/2012-es tanévben ismét az Alfölditej Kft.-t bízta meg az iskolatej kiszállításával kapcsolatos feladatokkal, így az idei tanév második félévétől kezdve ők szállítják a tejet a 19 önkormányzati fenntartásban működő és a 2 egyházi fenntartású alapfokú közoktatási intézmény számára.

 

Image
.

Ez azért fontos, mert így egy helyi vállalkozás az önkormányzat partnere az iskolatej programban.

Az Alfölditej Kft.-vel kötött megállapodásnak megfelelően a tavalyi tanév második félévéhez képest változás, áremelés nem történt, az iskolatej ára: nettó 34,- Ft/2dl, bruttó 40,12,-Ft/2dl.

 

Image
.

A sajtótájékoztatón Brájer Éva alpolgármester beszámolt egy másik, ugyancsak a családokat, szülőket, gyermekeket támogató szolgáltatásról. Székesfehérvár Megyei jogú Város Önkormányzata 2011. februárjában indította útjára a „Családi Hírlevél” című kezdeményezést, melynek lényege, hogy egyetlen felületen gyűjtik össze az óvodásoknak, általános- és középiskolásoknak, családoknak szóló programajánlókat, szabadidős tevékenységeket, közoktatással, gyermekegészségüggyel kapcsolatos információkat.

Az önkormányzat havonta egy vagy két alkalommal jelentkezik a szolgáltatással, eddig összesen tizenegy Családi Hírlevelet kaptak a címzettek.

 

Image
Fotó: ÖKK

Aki kapcsolódni kíván a szolgáltatáshoz, szeretne informálódni a város által szervezett programokról, az önkormányzat fenntartásában működő vagy azzal szoros kapcsolatban álló közművelődési intézmények, civil szervezetek ajánlatairól, annak regisztrálnia kell a város honlapján, az Oktatás alportálon, a http://www.oktatas.szekesfehervar.hu címen. A regisztrációk száma már meghaladja az 1.500-at.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >