Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Folytatódnak a tárgyalások a Pedagógusok Szakszervezetével
Folytatódnak a tárgyalások a Pedagógusok Szakszervezetével Nyomtatás E-mail
Írta: kormany.hu   
2011. szeptember 08.

ImageMindenki érdekelt egy olyan közoktatási koncepció kialakításában, mely a gyermekért van. - hangsúlyozták a résztvevő felek azon a sajtótájékoztatón, melyet megelőzően Hoffmann Rózsa a Pedagógusok Szakszervezetének elnökségével találkozott.

 

Nem az első, és nem is az utolsó találkozó volt a mai, hiszen fontosnak tartom, hogy a megbeszélések és egyeztetések folytatódjanak - mondta el Hoffmann Rózsa hétfői sajtótájékoztatóján. Az államtitkár arról tájékoztatott, hogy a Kormány által elfogadott Köznevelési Törvény koncepciója egy-két napon belül az államtitkárság honlapján lesz olvasható.

A Pedagógusok Szakszervezete és az oktatási államtitkárság között voltak, vannak vitás kérdések, de jó érzéssel tudok távozni - hangsúlyozta Hoffmann Rózsa, hozzátéve: a mai találkozón az oktatásügyért felelősséget érző emberekkel beszélhettem. Volt néhány kérdés, melynek tárgyalása során éreztem bizalmatlanságot, de remélem, hogy sikerült a félreértéseket tisztázni. Bízom benne, hogy sikerül egy olyan törvényt megalkotni, amely a pedagógus szakszervezetek támogatását is élvezi - húzta alá.

A pedagógus életpályamodell azt a célt szolgálja, hogy végre méltó körülményeket biztosítson a pedagógusok számára, de ehhez másként is kell szervezni munkájukat, és a velük szemben támasztott követelmények is megváltoznak - közölte Hoffmann Rózsa. A finanszírozásról szólva az államtitkár elmondta: nem azt kell firtatni, honnan lesz pénz, hanem azt kell hangoztatni, hogy erre szükség van.

Hozzáfűzte: jelen pillanatban Magyarország gazdasági helyzete és a világgazdasági trendek bizonytalansága miatt egyébként sem lehet konkrét választ adni erre a kérdésre. Hoffmann Rózsa megnyugtatta a résztvevőket, hogy a Kormány tisztában van a modell szükségességével, és a szándéka is megvan arra, hogy bevezesse és előteremtse az ehhez szükséges forrásokat. A helyzet nem könnyű, ilyen körülmények között kell előteremtenünk a szabályozás eszközeit egy jó köznevelési rendszerhez, mely egy eredményesebb gazdaságot épít fel.

A találkozóról szólva az államtitkár úgy fogalmazott: úgy érzékeltem, hogy a szakszervezetek értékelik, és nem kételkednek szándékunk helyességében - hangsúlyozta. Újságírói kérdésre válaszolva Hoffmann Rózsa elmondta, hogy a jövő évi költségvetés nem rontja a közoktatás pozícióit, valamint a leghamarabb 2013-ban útjára indított életpályamodell várható éves költsége nagyjából 160 milliárd forint lesz.

A sajtóban megjelent, a felsőoktatási képzés kezdetén aláírandó szerződésről szólva az államtitkár elmondta: részletek még nincsenek, de az eddigi visszajelzések pozitívak. Hoffmann Rózsa cáfolta a koncepció azon olvasatait, melyek óraszám emelésről szóltak, hiszen a szabályozás csupán a munkaidőre terjed ki.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >