Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Alaptörvény Asztal a Megyeházán Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2011. szeptember 08.

ImageA Fejér Megyei Önkormányzat is eleget tett az előírásoknak: a Megyeházán bárki elolvashatja az új Alaptörvényt. - erről tartottak tegnap közös sajtótájékoztatót a kormányhivatallal.

 

A Fejér Megyei Kormányhivatal képviseletében dr. Balogh Ibolya főigazgató asszony elmondta, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kérésének megfelelően felállításra került mind a Kormányablakokban, mind a polgármesteri hivatalok ügyfélszolgálatain az Alaptörvény Asztala. Mivel az új alkotmány minden embert érint, fontosnak tartjuk, hogy lehetőségük legyen megismerni.

Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy mától egy adatlap kitöltésével már a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatalban is lehet személyre szólóan kérni az új Alaptörvény kézbesítését Kövér László, az országgyűlés elnöke személyes aláírásával.

 

Image
.

A kezdeményezést nagyon szép gesztusnak nevezte, amely egy olyan dokumentumhoz juttathatja az állampolgárokat, amelyre húsz, de inkább ötven éve várunk, hiszen azóta volt ideiglenes alkotmánya Magyarországnak. Most, hogy az Országgyűlés idén április 18-án fogadta el Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő Alaptörvényét, arra bíztatott mindenkit, igényeljen belőle egy eredeti példányt.

A közigazgatásért felelős államtitkár levelében foglalt előírásoknak megfelelően állítottuk fel a Megyeházán az Alaptörvény Asztalát. Az asztalon található, igénylőlap kitöltésével minden magyar állampolgár igényelheti az új Alkotmányt, ehhez az itt elhelyezett urnába kell a megrendelést elhelyezni. Ezt minden nap ürítjük, s utána azonnal rendelünk egy példányt az igénylőnek – adott tájékoztatást a technikai részletekről dr. Molnár Krisztián megyei főjegyző.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >