Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fidelitas Közéleti Akadémia - íránytű az ifjúság számára Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. szeptember 13.

ImageA Fidelitas országos elnöksége a Polgári Magyarországért Alapítvánnyal közösen ismét elindította a Fidelitas Közéleti Akadémia képzését. A program már egy évtizede segíti a fiatalok szakpolitikai, kommunikációs felkészültségét, a szervezeten belüli kohézió erősödését. A Wekerle Sándor Alapkezelő székházában tartott oklevélátadó ünnepségen Ágh Péter, az ifjúsági szervezet elnöke felhívta a hallgatók figyelmét arra, hogy az elsajátított ismereteikre a Fideszben is szükségük lesz, hiszen ők a polgári párt utánpótlása. A rendezvényen köszöntőt mondott Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár is.

 

A Fidelitas a kezdetektől fogva értékalapon állt, és az érdekközösséget mindig megelőzte az értékközösség – jelentette ki Ágh Péter, hozzátéve: a Fidesz ifjúsági szervezeteként és a Polgári Magyarországért Alapítvánnyal együttműködő mozgalomként ez nem is meglepő. A Fidelitas elnöke köszöntőjében kifejtette, hogy azokat a fiatalokat, akik tenni szeretnének a közösségért, mindig támogatni kell.

„Az akadémia nem politikusképző, hiszen öt hétvége alatt nem lehet teljes egészében átlátni a politika világát, a résztvevők mégis alapos betekintést nyerhettek az élet ezen területébe” – hangsúlyozta. Ágh Péter elmondta, hogy a kurzuson többek közt Pozsgay Imre, Navracsics Tibor, Gulyás Gergely, Cser-Palkovics András és Krakkó Ákos tartott előadást, mindegyikük saját szakterületét bemutatva világított rá egy-egy fontos témára.

A politikus azt kívánta a hallgatóknak, hogy az akadémián megszerzett tudásukat a Fidelitas szakmai kabinetjeiben kamatoztathassák, és felhívta figyelmüket arra, hogy az ifjúsági szervezetben elsajátított ismereteikre a Fideszben is szükségük lesz, hiszen ők a polgári párt utánpótlása. Azonban ahhoz, hogy hasznos tagjai legyenek a közösségnek, még sok ismeretet kell elsajátítaniuk – fűzte hozzá.

Beszéde zárásaként az ifjúsági szervezet elnöke kiemelte: a Fidelitas fennállásának kezdete óta a barátság és együtt haladás volt sikerének záloga. „Ne legyen ez másképp ezt követően sem, legyetek szervezetünk motorjai!” – fogalmazott a politikus.

"A mai fiatalságnak meg kell küzdenie identitásáért” Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár ünnepi beszédében felidézte Helmuth Kohl szavait, aki egy lapinterjúban azt mondta: „ahhoz nem kell senkinek iránytű, hogy tudja, merre van felfelé, azonban ahhoz már elengedhetetlen, hogy tudjuk, merre van előre.”

Magyarázatképp Balog kifejtette: fontos az ambíció, de azt mindig meg kell, hogy előzze a tudatosság és a közösségi célok. Ezért van szükség erre az akadémiára is – tette hozzá. Balog Zoltán egy bibliai idézettel érzékeltette, mennyire fontos, hogy tudjuk, kik vagyunk. Az államtitkár szavai szerint identitásunk a lokalitásból származik, azonban a napjainkban felnövekvő generációknak már az nem olyan magától értetődő, mint korábban. „A mai fiatalságnak meg kell küzdenie identitásáért” – fogalmazott.

Ezzel összefüggésben az államtitkár rámutatott: egy ilyen kurzusnak különösen kiemelkedő szerepe van akkor, ha egy olyan széles spektrumú politikai közösséget kell összefogni, mint amilyen a keresztény-polgári oldal. Mindig belülről kell felismerni, hogy ki a szövetséges – zárta köszöntőjét Balog Zoltán.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >