Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A hazafiság iskolája Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. szeptember 13.

ImageA pákozdi Katonai Emlékparkban vehettek rész érdekes honvédelmi foglalkozásokon a Tolnai Utcai Általános Iskola kisdiákjai. Az egész napos program egyben egy módszertani bemutató is volt a város többi iskolájának. Oláh László a programok szervezője úgy fogalmazott, hogy a „hazafiság iskolájában” voltak napközben a gyerekek.

 

Székesfehérvár katonaváros ezért különösen fontosnak tartja az ifjúság hazafias-honvédelmi nevelését és a hagyományok megőrzését – mondta Róth Péter alpolgármester, aki személyesen tekintette meg, hogy milyen programokon vesznek részt a fehérvári gyerekek.

Image
.

 

Kiemelte, hogy eddig is hozzájárult a város önkormányzata a Katonai Emlékpark fenntartásához, azonban az új önkormányzati törvény megszületése után a tervek szerint tulajdonosként is szerepet vállalna a működtetésben. Mint mondta az önkormányzat jelentős megemlékező helyszínnek tekinti a Katonai Emlékparkot.

 

Image
.

A hazafias-honvédelmi nevelés tartalmi és formai elemeinek kidolgozásában jelentős segítséget nyújt a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, mely meghatározó szerepet vállalt és vállal a „Katonai Emlékpark Pákozd” (KEMPP) kialakításában és működtetésében.

A pákozdi Mészeg-hegyen található Emlékpark kiváló lehetőséget jelent a hazafias-honvédelmi nevelés terén, valamint a benne rejlő lehetőségek kihasználásával a Nemzeti Alaptantervben meghatározott más nevelési-oktatási célok elérése is hatékonyan támogatható.

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A módszertani bemutató célja volt továbbá, hogy a város valamennyi általános iskolájának bemutassa azt a lehetőséget, mely a Katonai Emlékparkot jellemzi, továbbá megismertesse azt az 1-8 évfolyamra kidolgozott pedagógiai modellt, amely a honvédelem össztársadalmi ügyét szolgálva, a tanintézmények feladatát és munkáját segíti.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >