Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Álláspiaci jelentés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 14.

ImageA Workania.hu internetes állásportál munkatársai legutóbb arra voltak kíváncsiak, hogy az interneten megjelenő álláshirdetésekre hányan küldték el pályázatukat 2011 nyarán. A vizsgálatból kiderült, mely területeken mondhatjuk, hogy a nyarat „uborkaszezonnak” tekinthetjük az álláskeresők aktivitása szempontjából és melyek azok az iparágak, ahol nyáron is sok az álláskereső.

 

„A júniustól augusztusig terjedő 92 napban a kutatásba bevont valamennyi hirdetést összesítve azt látjuk, hogy egy-egy hirdetésre átlagosan 27 jelentkező válaszolt.” – nyilatkozott honlapunknak Varga Mihály a PR Herald munkatársa, aki elmondta, hogy a felmérés szerint a bankszektorbeli álláshirdetések a legnépszerűbbek az álláskeresők körében: átlagosan 53-an küldik el jelentkezésüket egy meghirdetett betöltendő pozícióra.

A képzeletbeli dobogó második fokán a segédmunkák állnak: 51 fő jelentkezik átlagosan egyetlen meghirdetett állásajánlatra. Nyáron a 3. helyen a HR területen meghirdetett pozíciók, valamint a marketing, reklám, pr területen meghirdetett állások találhatók: átlagosan 50 jelentkező válaszol egy álláshirdetésre. A biztosítási szektorban és az adminisztráció területén kiírt állásokra ennél valamivel kevesebben jelentkeznek.

Az újságírással és a médiával kapcsolatos állásokra átlagosan annyi álláskereső reagált, mint a vendéglátás, idegenforgalom területén. Az értékesítői és kereskedelmi munkakörökre egyre kevesebben pályáznak: 2011 nyarán harmadával kevesebben jelentkeztek az ilyen pozíciókra, mint egy évvel ezelőtt. Mindez azért van, mert ezen a területen továbbra is magas az álláshirdetések száma, míg az álláskeresők volumene nem növekszik.

A legkevesebb jelentkezőre az építőipar, az ingatlanok, a faipar, a szolgáltatások, az egészségügy valamint az iskolaügy, oktatás területén számíthatnak a munkaadók.

A földrajzi régiókat vizsgálva a kutatók azt találták, hogy a június és augusztus közötti időszakban Somogy megyében voltak legaktívabbak az álláskeresők: itt átlagosan 57 jelentkezés érkezett egy álláshirdetésre.

Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 53-an pályáztak egyetlen meghirdetett állásra.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >