Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Elfogták a vasúti rongálókat, keresik a szemtanúkat
Elfogták a vasúti rongálókat, keresik a szemtanúkat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 14.

ImageA Budapestről Székesfehérvárra tartó éjszakai személyvonaton rongálás történt. A gárdonyi rendőrök a bűncselekménnyel gyanúsítható két budapesti fiatalt elfogták. A rongálás szemtanúit keresik…

 

Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy Velencén, a MÁV állomásról telefonált be hétfőn éjfél előtt tíz perccel a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli egyik törzsőrmestere, hogy a Budapestről Székesfehérvárra tartó személyvonaton – melyen ő is utazott - a jegyvizsgáló kért tőle segítséget, mivel két fiatal a szerelvény hátsó részében található vasúti kocsiban megrongálta a világítóberendezéseket.

A rendőr igazoltatta a két férfit, majd Velencén leszállíttatta őket az állomáson, és átadta a Gárdonyi Rendőrkapitányság odaérkező járőreinek. Mint kiderült, a fiatalok rongálását két utas vette észre, és jelezte a kalauznak, aki ezt követően szólt a vonaton utazó törzsőrmesternek. A szemtanúk azonban egy korábbi állomáson még azelőtt leszálltak a vonatról, mielőtt a kalauz meg tudta volna mutatni őket a törzsőrmesternek.

Később megállapítást nyert, hogy a 21 és a 18 éves fiatalok három fülke világítóberendezéseinek műanyag búráját rongálták meg. Mindkettőjüket előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol a rongálás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Egyikük nem tett vallomást, míg a másik tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A gárdonyi nyomozók várják annak a két utasnak a jelentkezését, akik a rongálást látták, és erről értesítették a jegyvizsgálót. Kérjük, hogy a szemtanúk jelentkezzenek a Gárdonyi Rendőrkapitányságon a 22/355-003-as telefonszámon, vagy tegyenek bejelentést a 107-es és a 112-es segélyhívószámok bármelyikén.

Segítségüket előre is köszönik!

 
< Előző   Következő >