Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újra középpontban a minőség! Nyomtatás E-mail
Írta: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája   
2011. szeptember 14.

ImageA minőség iránt elkötelezett agrárgazdasági vállalkozások elismerésének fontosságát hangsúlyozta a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjat (MAMD) bemutató rendezvénysorozat első állomásán. Az öt helyszínből álló országos rendezvénysorozat célja, hogy a díjat és a pályázati feltételeket megismertesse az érintett vállalkozásokkal.

 

Bognár Lajos hozzátette: ez a díj hozzájárul a nyertes vállalkozások szakmai és erkölcsi elismerésének növeléséhez, segít a piaci versenyben és a további fejlődésben. Emellett a tapasztalatok is azt mutatják, hogy a fogyasztók egy részének fontos, hogy az adott termék hazai alapanyagból, magyar munkaerővel készüljön. Piaci viszonyok között hosszú távú, valódi sikerre és fejlődésre csak azok a vállalkozások számíthatnak, amelyek tevékenységük középpontjába a minőséget és a vevők elégedettségét állítják – jelentette ki Bognár Lajos.

A vidékfejlesztési tárca helyettes államtitkára arra is felhívta a figyelmet, hogy emellett az emberi és anyagi erőforrások hatékony felhasználása, a legmegfelelőbb technológia alkalmazása is ugyanolyan fontos. Hozzátette: a vállalatok piaci pozícióját javítja az is, ha hazai alapanyagokat dolgoznak fel, hiszen ez a munkahelyek megőrzése mellett erősíti a vidék önfenntartó képességét is, amely a kormány egyik legnagyobb feladata. A Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjat 2006-ban alapította a minisztérium.

Az agráriumban működő vállalatok magas színvonalú tevékenységét, sikeres és eredményes termékeit, szolgáltatásait ismerik el a MAMD-dal. Egyben azt a törekvést is díjazza a tárca, hogy az adott mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalat képes a folyamatos szervezeti fejlődésre. A Minőségi Díjat és a pályázati feltételeket a fővárosban és négy vidéki helyszínen mutatja be a Vidékfejlesztési Minisztérium a mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozással foglalkozó vállalkozásoknak.

Az első, budapesti állomáson mintegy 50 kis- és középvállalkozás képviselője jelent meg, akik mindannyian a minőségi termékek gyártását tűzték ki célul.

A Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjra a Vidékfejlesztési Minisztérium szakmai felügyelete alá tartozó valamennyi agrárgazdasági és élelmiszer-feldolgozási területen működő szervezet pályázhat 2011. november 15-ig. A díj odaítéléséről egy 9 tagú bizottság javaslata alapján a vidékfejlesztési miniszter dönt.

A bizottság évente legfeljebb 5 új pályázót díjazhat, akik elismerésül oklevelet és emléktáblát kapnak, valamint használhatják a MAMD védjegyet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >