Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Átadták a felújított Maroshegyi Sportcentrumot Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. D. E.   
2011. szeptember 16.

ImageÚjra megtelt élettel a Maroshegyi Sportcentrum. A városrész sokat változott az elmúlt évtized során, s a változások a sportközpontot is érintették. A közelmúltban ismét birtokba vehették a futballpályát a sportszerető fehérváriak. A kivitelezési munkák eredményéről csütörtökön délelőtt helyszíni sajtóbejáráson tájékozódott dr. Cser-Palkovics András polgármester, Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy képviselője, Mészáros Attila tanácsnok és Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Éveken át a Videoton Sportpályán és a Bregyó-közi Ifjúsági és Sportcentrum területén volt kénytelen edzeni Maroshegy 150 sportolója. A szíves befogadás és őszinte vendégszeretet ellenére a Dunafém-Maroshegy Sportegyesület már vágyott rá, hogy ismét hazai pályán kergethesse a labdát.

 

Image
.

A zömében fiatalkorú futballisták, a felnőtt és öregfiúk csapat sportolói, a nyolc edző és Mezővári Balázs, az egyesület elnöke örömmel vette birtokba az új sportcentrumot. Elmondásuk szerint, a megfelelő technikai háttér és a 21. századi körülmények segítik a színvonalas szakmai munkát.

A kivitelezési munkák eredményéről csütörtökön délelőtt helyszíni sajtóbejáráson tájékozódott dr. Cser-Palkovics András polgármester, Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy képviselője, Mészáros Attila tanácsnok és Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Image
.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a Balatoni úton megépült sportpálya és öltözőépület az Önkormányzat beruházásában, saját erőből valósult meg. A kivitelezésért felelős ATÉP Kft. közbeszerzési eljárás keretében került kiválasztásra. A munkálatok 2009. februárjában kezdődtek meg és a létesítmény 2009. június 29-én került átadásra.

Brájer Éva alpolgármester asszony, Maroshegy képviselője beszélt a terület múltjáról, a beruházás elindulásától egészen a pálya átadásáig. Hangsúlyozta, hogy Maroshegy városrész képe sokat változott az elmúlt évtized során és a fejlődés érdekében alakuló szükséges változások a sportpályát is érintették.

A város sokat küzdött azért, hogy a Maroshegyiek lakóhelyükön sportolhassanak, s Székesfehérvár önkormányzatának és a támogatóknak köszönhetően ez most létre is jött. A két ütemben megvalósuló beruházás során megépült a füves labdarúgó pálya és a hozzá tartozó öltözőépület.

 

Image
.

Az első ütemben, 2009. március 31-i határidővel elkészült a füves sportpálya. A második ütemben megkezdődött a 180 m2-es öltözőépület kivitelezése, melyben helyet kapott két öltöző, egy bírói öltöző, a tárgyaló és a szertár. Kialakításra került a vizesblokk zuhanyzókkal, valamint egy akadálymentes WC is. Kiépült a közmű infrastruktúra, továbbá elkészült a labdafogó háló és bekerítették az ingatlant.

Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezető igazgatója rövid beszámolót tartott a létesítmény üzemeltetéséről és integrálásáról a városi sportlétesítmény hálózatba. A pályázati kiírás nem tartalmazta az öltöző épület berendezését a pályán kívüli terület füvesítését, illetve a parkolóból kiinduló járda építését.

 

Image
Fotó: ÖKK

Ezeket az önkormányzat önerőből biztosította. A terület rendszeres gondozását a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. végzi, a nagy szárazság idején a gyeptéglák jó minőségének megtartása érdekében öntözőkút kiépítéséről is gondoskodott, így fordítva figyelmet a gondoskodás mellett a gazdaságosságra is.

A Maroshegyi sportszerető lakosok elégedetten vették birtokba a pályát, és igyekeznek azt otthonossá varázsolni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >