Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Vonat elé akarta vetni magát, rendőrök mentették meg az életét
Vonat elé akarta vetni magát, rendőrök mentették meg az életét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 16.

ImageEgy 36 éves dunaújvárosi férfi öngyilkossági szándékát akadályozták meg a dunaújvárosi rendőrök tegnap este. - A férfi nővére tett bejelentést a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra este tíz óra előtt néhány perccel. Az ügyeletesnek elmondta, hogy az öccse azzal hívta fel, hogy kocsijával a vasúti sínekre fog hajtani, és ott fogja megvárni az érkező vonatot. Mint kiderült, a férfi azért tervezett öngyilkosságot, mert szakított rácalmási barátnőjével.

 

Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a bejelentést követően a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közterületen szolgálatban lévő valamennyi közrendvédelmi járőre – így több, mint egy tucat rendőr - a férfi keresésére indult. Mivel a bejelentés szerint Opel Astra gépkocsijával volt, így a rendszám ismeretében az egyenruhások ezt az autót keresték.

Ezzel párhuzamosan a körzeti megbízottak a területükön lévő MÁV állomásokon dolgozókkal felvették a kapcsolatot, akik a Dunaújvárosba érkező, illetve onnan távozó vonatok mozdonyvezetőit riasztották az esetleges akadályról.

A városi KMB-sek a bejelentést követő mintegy óra múlva figyeltek fel az Óvárosban a keresett autóra. Az Opel a Magyar útról a Pincesor irányába fordult be, majd nagy sebességgel a Martinovics utca felé hajtott. A rendőröknek a Martinovics utcában, a víztorony mögött sikerült megállítaniuk az autót.

A keresett férfi ült benne. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda ittasságot nem mutatott ki, azonban a férfi nagyon zaklatott volt. Ön- és közveszélyes állapota miatt a rendőrök mentőt hívtak hozzá, akik rendőri biztosítása mellett beszállították a dunaújvárosi kórház pszichiátriájára.

 
< Előző   Következő >