Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Rekordszámú jelentkező a Lecsófesztiválon Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. szeptember 16.

ImageMinden várakozást felülmúlt az idei Fehérvári Lecsófőző Vigasságra jelentkezők száma. Csaknem 500 csapat jelezte részvételi szándékát, ez rekordnak számít, hiszen tavaly 378 társaság vett részt Székesfehérvár egyik legkiemelkedőbb rendezvényén. A Várkörutat idén teljes hosszában „belakhatják” a résztvevők, egész nap lesznek színpadi produkciók, gyerekprogramok, és nem maradhat el a kézműves vásár sem a Fő utcán. – hangzott el a fesztivál részleteit ismertető sajtótájékoztatón.

 

Újdonság, hogy a Fehérvári Vigasságok és a Lecsófesztivál összeolvad, a két, egymástól független eseményt ettől az évtől Fehérvári Lecsófőző Vigasság címmel rendezik meg. A szervezését Székesfehérvár Önkormányzata vállalta, így a néhai Sipos József által megálmodott, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fesztivál megmarad, a folytonosság nem szakad meg. – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Brájer Éva alpolgármester.

 

Image
.

Kiemelte, hogy idén a Várkörutat teljes hosszában, mindkét oldalon birtokba vehetik a főző csapatok, tekintettel azonban az egyre nagyobb érdeklődésre, a jövőben várhatóan kibővítik a főzés helyszínét a környező utcákban. Törekedni fognak továbbá a színvonal emelésére és az egységes arculat kialakítására.

Idén csaknem ötszáz csapat bográcsában főhet a lecsó, a jelentkezők száma megdöntött minden eddigi rekordot.– mondta F. Szegő Krisztina.

A Székesfehérvári Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte: „A nagyszabású rendezvény beérett, igazi közösségépítő eseménnyé vált a baráti társaságok, családok, céges csapatok számára.”

A szervezők hűek maradnak a hagyományokhoz, a zsűriztetésben és a díjazásban nem lesz változás az előző évekhez képest. A csapatok előre meghatározott sorrendben vihetik a két bírálóbizottság elé a lecsókat, melyek közül az ízvilág, a küllem és a tálalás alapján kiválasztják a 20 legjobb étket, majd sorsolás útján díjazzák a csapatokat.

 

Image
Fotó: ÖKK

Sipos József tiszteletére idén átadják a Sipi Emlékkupát, ezt az a csapat kapja, amely a néhai főszervező által vélhetően legízletesebbnek talált lecsót készíti. F. Szegő Krisztina kiemelte: a Rákóczi út – Távirda utca sarkán elhelyezett nagyszínpadon egész nap lesznek zenés, táncos, szórakoztató programok 10.00 és 21.00 óra között, utolsó fellépőként a Sárga Taxi zenekar szórakoztatja a közönséget 19.30 órától.

A fesztivál elsősorban felnőtteknek nyújt kikapcsolódási lehetőséget, ezért külön gondoskodnak a gyerekek szórakoztatásáról, számukra 10.00 órától sötétedésig szerveznek játékos, kreatív foglalkozásokat a Koronázó téren és a Pipo torony környékén.

A Fő utcai kirakodóvásárban egész nap kézművesek kínálják portékáikat. A fesztivál miatt jelentős forgalomkorlátozásokra kerül sor. – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Görög Viktória, a Turisztikai Kft. munkatársa.

Elmondta, hogy a Várkörúton kívül lezárják a Rákóczi utat a József utcai kereszteződésig, szeptember 23-án, pénteken késő este az utolsó autóbusz elhajtása után gépkocsival már nem lehet bemenni az érintett területre.

A forgalomkorlátozásokat 25-én, vasárnap hajnali 4 órakor oldják fel, így az első, menetrend szerinti buszok már zavartalanul közlekedhetnek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >