Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mitől magas a vércukorszint Székesfehérváron?
Mitől magas a vércukorszint Székesfehérváron? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 16.

ImageMitől magas a fehérváriak vércukra? Erre is kereste a választ az Egy Csepp Figyelem Alapítvány csapata, amely országjáró körútjának utolsó állomásán, Székesfehérváron mérte meg az érdeklődők egészségi értékeit. Az Erős Antónia által a cukorbetegség megelőzésére létrehozott szervezet szakemberei több száz ember egészségi állapotát mérték fel, és adtak életmód tanácsokat.

 

Forgács Anna projektvezető honlapunknak elmondta, hogy az érdeklődők csaknem 15 százalékánál mértek magasabb vércukorszintet a 77Elektronika szakemberei, ami az eddigi legmagasabb arány az országos szűrőkörút alatt.

A Dr.HU vérnyomásmérők az esetek több mint 10 százalékában mutattak az ajánlottnál magasabb értékeket, és az Accutrend gépek is minden tízedik ember koleszterinszintjét mérték magasabbnak az ideálisnál. Ezek az adatok sajnos megfelelnek az országos átlagnak.

 

Image
.

 A cukorbetegség másfél millió embert érint idehaza, és minden harmadik magyar él a megengedettnél magasabb vérnyomással.

Az Egy CSEpp Teszt (ECSET) célja éppen az volt, hogy végigjárva az összes megyeszékhelyet fél év alatt péntekről péntekre felhívja az emberek figyelmét arra, hogy időnként ellenőriztetni kell az egészségi értékeket, és arra, hogy a krónikus betegségek jórészt egészséges életmóddal megelőzhetők.

 A program egyben verseny is, amelynek végén kiválasztják az Alapítvány szakemberei azt a megyeszékhelyet, amely elnyeri idén a „Legegészségesebb város” díjat.

Image
.

„Szurkolok a fehérváriaknak, noha a vércukorértékek elszomorítóak – mondta Erős Antónia. „Remélem, hogy azok, akiknek magasabbak voltak az értékei a kívánatosnál, mihamarabb elmennek háziorvoshoz, hiszen csak így lehet pontos diagnózishoz jutni, kideríteni, hogy valóban érintettek-e. A korai felismerés nagyon fontos a cukorbetegségnél.„

Az Alapítvány létrehozója elmondta azt is, hogy a november 13-i hatodik Egy csepp Világnapig is gőzerővel dolgoznak.

 

Image
.

 Akkor hirdetik ki a városok közti verseny végeredményét, de akkor indul a második Egy cseppes Patikahét is, amelyen november 14-e és 21-e között 30 százalék kedvezménnyel lehet vásárolni Dr.HU vérnyomásmérőket, Roche vércukormérőket és Accutrend koleszterinmérőket az „egycseppes” patikákban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >