Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vendéglátó vállalkozóknak tartottak fórumot a Gazdaság Házában Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. szeptember 16.

ImageVendéglátó vállalkozóknak tartott fórumot a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a rájuk vonatkozó törvényekről, rendeletekről a Gazdaság Házában. Bár némileg egyszerűsödtek a jogszabályok és rendeletek, lényegesen nagyobb felelősség hárul a vállalkozókra, mint eddig. A hatóság több mint egy hónapja már ellenőrizheti is, hogy az élelmiszerbiztonság érdekében a vendéglátósok betartják-e az új előírásokat.

 

A vendéglátó tevékenységgel foglalkozó vállalkozásoknak szervezett konzultációs fórumot a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

"A fogyasztóvédelmi hatóság feladatköre megváltozott, de a fő szempont továbbra is az, hogy a vásárlói érdekek ne sérüljenek, az ellenőrzések a vevők szempontjait segítik" - mondta el a rendezvényről Schneider Istvánné, a Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezetője.

Az új jogszabály augusztus elsejétől lépett életbe, de vannak olyan rendeletek, amelyek 2013-tól kötelezőek. A hatóságoknak nem céljuk a büntetések kirovása, csak a visszaesők számíthatnak nagy összegű büntetésre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >