Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Bravúros győzelem Grazban! Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. . T   
2011. szeptember 19.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 óriási küzdelem után, megtizedelt csapattal is elhozta a két pontot a Graz otthonából. - Lassan megszokhatjuk, hogy minden meccsösszefoglalót úgy kell kezdenünk, hogy kik hiányoznak a Fehérvárból. Ezúttal Borgatello, Nagy, Ladányi és Mihály volt maródi. Jó hír, hogy Sikorcin vállalni tudta a játékot. Ilyen előzmények után nem éppen esélyesként utazhattunk a grazi csapathoz. Kesergésre azonban nincs idő, mikor sorba jönnek a mérkőzések.

 

Kevin Priemau ennek szellemében alaposan átalakította a "maradék" három sorát: Sofron és Vas mellé Benk András került, Mihályt Sikorcin helyettesítette Palkovics és Johansson mellett. A harmadik sorban pedig Magosi volt Ryan és Kovács társa. Jelen helyzetben a védelem sem kerülhette el az átszervezést. A bekk-párok a Láda-Tokaji, Pratt-Durco, Horváth-Sille formában álltak fel.

A kezdő harmadunk idén nagyon erős, ebben bízhattunk a 99-esek ellen is. A fergeteges kezdés most elmaradt: alig telt el három perc a mérkőzésből és máris kettős emberhátrányban kellett helytállni Láda és Pratt kiállítása miatt. A nyomást kibírta a csapat, majd négy perces fórt hagyott kihasználatlanul.

Az első periódus eredményességével továbbra sincs baj: a 15. percben Palkovics gólja jelentette a vezetést (0-1), majd Sofron a 18-ban már megnyugtató előnyt szerzett a középső játékrész előtt (0-2).

Próbált támadni a hazai gárda, de a Munro vezérelte védelem jól állta a sarat. Egészen a 34. percig, amikor emberelőnyből Jarrett hozta lőtávolon belülre a graziakat (1-2). További gól már nem esett, így az utolsó játékrész kérdése az maradt, hogy kitart-e az előny a végéig. Kitartott.

A betegségéből felépült Sikorcin a 48. percben visszaállította a két gólos különbséget (1-3), de Lembacher nem hagyta sokáig örülni a fehérvári híveket, egy perc sem telt el és máris az ördögök kapujában pihent a pakk (2-3). Idő még volt, de a Sapa már nem engedte el ezt a két pontot és a szenzációs teljesítményt nyújtó Munro vezérletével (40 lövésből 38-at kifogott a kanadai portás) borzasztóan fontos győzelmet aratott.

Akad még javítani való a csapat játékán, különösen az emberelőnyös helyzetek kihasználásában, de a rajt eddig reménykeltő: három idegenbeli mérkőzésből két győzelem.

Bár még csak a szezon elején járunk, de a mostan győzelem megerősíti a hitet a játékosokban és a szurkolókban egyaránt, hogy jó irányba tart a csapat. Csak végre egészség legyen...

Moser Medical Graz-Sapa Fehérvár AV19: 2-3 (0-2, 1-0, 1-1)
Moser Medical Graz: Weinhandl - Jarrett, Klimbacher, Ganahl, Lysak, Dahlman, Lembacher, Van Ballegooie, Harand, Blatny, Moderer, Reinthaler, Bisaillon, Iberer, Lange, Maier, Pohl, Peicha, Wilfan, Latendresse, Woger
Vezetőedző: Mario Richer
Sapa Fehérvár AV19: Munro - Láda, Tokaji, Sofron, Vas, Benk, Pratt, Durco, Palkovics, Johansson, Sikorcin, Horváth, Sille, Magosi, Ryan, Kovács, Orbán, Tóth A., Németh A.
Vezetőedző: Kevin Primeau
Gólszerzők: Jarrett (34.perc), Lembacher (49.perc), illetve Palkovics (15.perc), Sofron (18.perc), Sikorcin (48.perc)
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >