Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A kormány célja, hogy tovább támogassa a kisgyermekes családokat Nyomtatás E-mail
Írta: (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály   
2011. szeptember 19.

ImageAz elmúlt napokban a bölcsődék és családi napközik fejlesztésére 17 milliárd forint keretösszeggel jelentek meg pályázatok a szociális alapszolgáltatásokhoz és gyermekjóléti alapellátásokhoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése érdekében

 

A kormány célja, hogy ösztönözze a gyermekvállalást és támogassa a kisgyermekes családokat. Az Új Széchenyi Tervben most meghirdetett pályázatok célja, hogy növekedjen a bölcsődei férőhelyek száma, ellátás minősége és a bölcsődei, illetve családi napközi szolgáltatások elérhetősége is javuljon. Azok a pályázók támogathatók, ahol a gyermekjóléti alapellátások hozzáférhetősége és minőségi feltételei is javulnak.

A Dél Dunántúli régióban kizárólag azok a bölcsődék nyerhetnek támogatást, amelyek ezáltal új férőhelyeket is biztosítanak, mivel ebben a térségben különösen nagy az igény a bölcsődei helyek iránt.

A jelen felhívás keretében igényelhető összeg egyes pályázati kiírások esetében akár 150 millió forint is lehet, amely minden esetben vissza nem térítendő támogatás és az elszámolható költség 95%-át teszi ki. A legtöbb projektre várhatóan az észak-magyarországi régióból számítanak.

A családok további támogatására a kormány várhatóan az elkövetkező hetekben további pályázatokat ír ki az Új Széchenyi Tervben az óvodai férőhelyek számának bővítésére is.

A szeptember végére várható pályázati kiírás a férőhelyek számának bővítése mellett nemcsak az ellátás minőségének a javítását, de az akadálymentes nevelési környezet megteremtését is támogatja majd.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >