Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Szőr mentén
Szőr mentén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 20.

ImageEgy éber lakónak, valamint a járőrök gyors és összehangolt reagálásának, és a helyszínen megtalált szőrszálnak köszönhetően a hétvégén elfogásra került egy fehérvári fiatalember, akit azzal gyanúsítanak a nyomozók, hogy lopott kocsival egy fehérvári forgácsoló műhelyből vasat akart lopni. A büntetett előéletű gyanúsított bűnügyi őrizetben van.

 

Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője a Fehérvári Híreknek elmondta, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére Székesfehérvár, Pityer utcából telefonált be egy lakó szombatról vasárnapra virradó éjszaka 02 óra 08 perckor, hogy az utcában lévő telephelyről érdekes zörejeket hall.

 

Image
.

Az ügyeletes a bejelentést követően azonnal a helyszínre irányította a közterületen szolgálatot teljesítő járőröket, akik összesen négy autóval érkeztek a helyszínre. Két szolgálati gépkocsi a bejárat felől közelítette meg a telephelyet, míg a másik két autó a vastelep hátsó részéhez ment, a Farkasvermi és a Kaposi utca sarkához, bekerítve ezzel az esetlegesen menekülni szándékozó tettest.

A járőrök megérzése nem is csalt. A főbejárat felől érkezők - miután autójukból kiszálltak – ők is hallották a hangokat a telepről, így ketten azonnal átmásztak a kapun, míg egyikük a bejáratot biztosította. A tettes – miután észrevette a rendőröket - azonnal menekülőre fogtak, és a telep bokros részén átvergődve a hátsókerítésen át távozott.

 

Image
.

Pechjére azonban a másik két rendőrautó már ott állt, melyből kiszállva, a járőrök azonnal elfogták. Eleinte tagadta, hogy a forgácsoló műhely bejárata előtti árokban lévő vasrudakat ő dobálta volna ki a kerítésen. Annak ellenére, hogy nadrágján friss szakadások, míg a pólója hátulján fűfoltok voltak és az alkarján vérző horzsolások látszódtak, míg a tenyere rozsdás volt.

Később azonban, amikor a járőrök zseblámpával tüzetesen átvizsgálták a letaposott szögesdrótkerítést, és egy szőrszálat találtak rajta, mely alkalmas DNS azonosításra, elismerte, hogy ő akarta ellopni a vascsöveket. Összesen 15 darabot készített össze, melyek értéke darabonként 30 és 50 000 Ft közötti. Így az összes lopási kár mintegy fél millió forintot tesz ki, mely a tettenérés során teljesen megtérült.

 

Image
.

Később a férfi ruházatátvizsgálása során a nadrágja zsebéből egy Peugeot 205 típusú autó indítókulcsa került elő. Vasárnap reggel a rendőrségre bejelentést tett egy férfi a Pityer utcával szomszédos Száva utcából, hogy egy Peugeot 205 típusú autó áll a családi házuk kapuja előtt a hídon. Mint később kiderült, azt az éjszaka folyamán a Bébic utcából lopták el, és annak indítókulcsát találták meg a vas-tolvajnál.

A 22 éves fehérvári férfit így a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Nyomozó Osztálya nemcsak a vasrudak ellopásával, de a gépkocsi-lopással is gyanúsítja.

 

Image
Fotó: Rendőrség

A büntetett előéletű férfinek idén nincsen szerencséje a fehérvári járőrökkel, tekintve, hogy idén márciusban egy Trabant lopásakor érték tetten, ahol elfogásakor kábítószert is találtak nála, míg augusztus végén a Farkasvermi utcában lévő élelmiszerboltban történt betörést követően fogták el, miután az onnan eltulajdonított dohányárut fél áron továbbértékesítette.

A férfit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették.

 
< Előző   Következő >