Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A SZÉNA közreműködésével újult meg a játszótér Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. szeptember 21.

ImageIsmét jelentős lépéseket tett a székesfehérvári gyerekekért, anyákért, apákért a SZÉNA Egyesület a Családokért szervezet. Közösségi munka keretében, pályázati támogatásból újította fel a Bátky Zsigmond utcai játszóteret, ahol festettek és javítottak. A SZÉNA képzést szervez azoknak az édesanyáknak, akik hosszú ideje állástalanok és minél előbb szeretnének visszamenni dolgozni, a bölcsődés és óvodás korú gyermekeknek pedig angol nyelvű bemutató órával készülnek szeptember végén.

 

A SZÉNA Egyesület a Családokért a Nemzeti Civil Alapprogram pályázatán nyert összegből újította fel a Bátky Zsigmond utcai játszóteret Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. közreműködésével. A munka az önkéntesség jegyében zajlott, a szervezet több környékben élő családot is bevont a felújításba.

 

Image
.

Az apukák a szervezet tagjaival együtt festették a kopott padokat, javították, illetve pótolták a játékokat múlt szombaton, a délutáni órákban. Viza Attila önkormányzati képviselő közreműködésével hamarosan egy villanyoszloppal is bővül a játszótér infrastruktúrája, így a gyerekek és szüleik megszépült, biztonságos környezetben tölthetik szabadidejüket.

 A szervezet ősszel ismét ingyenes tréninget tart azoknak az édesanyáknak, akik gyermekük születése után szeretnének visszatérni a munka világába, ám eddig nem jártak sikerrel.

Az október 7-én, Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával, a Rákóczi út 25. szám alatti Fehérvári Civil Központban induló kurzus segítséget nyújt az új tudás és ismeretek elsajátításában, a változás iránti elkötelezettség kialakításában, az önértékelés erősítésében és a kommunikációs készségek fejlesztésében.

 

Image
.

A tréning nyolc héten át tart, a kiscsoportos foglalkozásokat péntekenként tartják 9.00 és 13.00 óra közötti időben. Jelentkezni szeptember 30-ig lehet a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címen, vagy a +36 30 849 8147-es telefonszámon. A határidő betartása nagyon fontos, hiszen menet közben már nem lehet csatlakozni! A tanfolyam ideje alatt ingyenes gyermekfelügyeletet biztosítanak a résztvevők számára.

Bölcsődés és óvodás korúaknak is szervez programot a SZÉNA, a gyermekek az angol nyelv alapjaival ismerkedhetnek játékos formában, ingyenes bemutató óra keretében.

 

Image
.

A foglalkozásra szeptember 28-án, szerdán 16.45 perctől kerül sor ugyancsak a Fehérvári Civil Központban. Jelentkezni a fenti telefonszámon lehet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >