Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újabb lépés az elkerülő út építésének folytatásáért Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 23.

ImageJogerőre emelkedett a várost nyugatról elkerülő 8. számú főút harmadik ütemének építési engedélye. Ez újabb lépés afelé, hogy teljes legyen a Székesfehérvár köré épülő körgyűrű és sikerüljön az átmenő és teherforgalmat a belső városrészektől távol tartani. Az elkövetkező időszakban a kiviteli terveket készítik, az út megépítése a 2012-2014 közötti időszakban szerepel a Közlekedési Operatív Programban.

 

Jelentős forgalmi terhet vesz le Székesfehérvár belső úthálózatáról az elkerülő út. Az elmúlt években bizonyossá vált, hogy elengedhetetlen a harmadik szakasz megépítése is ahhoz, hogy a várost tényleg kikerülje az áthaladó és a teherforgalom.

Székesfehérvár Önkormányzata több szakmai fórumon is szót emelt az elkerülő út mielőbbi befejezéséért, amivel a Feketehegy-Szárazrét városrészekben élők életminősége is nagyban javítható. Szeptember 9-én jogerőre emelkedett a várost nyugatról elkerülő 8. számú főút harmadik ütemének építési engedélye, ez fontos eredmény és még egy lépéssel közelebb hozza a beruházás megvalósítását.

Következő lépésként a kiviteli tervek készülnek, majd a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megindítja a kisajátítási eljárásokat, ezzel biztosítva az út nyomvonalát. Az út megvalósítása a Közlekedési Operatív Programban a 2012-2014 közötti időszakra van betervezve.

A beruházáshoz uniós támogatás is szükséges, ehhez még a támogatóval jóvá kell hagyatni Brüsszelben a Székesfehérvár-Veszprém közötti közútfejlesztési projekt valamennyi elemét.

Ez a munka folyamatban van, így várhatóan az elkerülő út harmadik ütemének megépítése és forgalomba helyezése a tervezettek szerint megvalósul.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >