Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Rezidensek és szakorvosok számára nyújtanak egyedülálló szakmai támogatást Nyomtatás E-mail
Írta: Kovács Zoltán   
2011. szeptember 23.

ImageA Szent György Kórház nemsokára elindít egy olyan egyedülálló támogatási programot, amely levetővé teszi a rezidenseknek és az orvosoknak, hogy jobban részt vehessenek a hazai és nemzetközi kutatói munkában, valamint a szakmai konferenciákon és továbbképzéseken.

 

Egyre többet hallani arról, hogy a magyar egészségügyben dolgozó orvosok és szakdolgozók a világszínvonalú graduális képzésüket követően elveszítik szakmai érdeklődésüket. Egyre kevesebben vesznek részt továbbképzéseken, kongresszusokon, mert azok sajnos manapság financiálisan már-már elérhetetlenekké váltak számukra.

A székesfehérvári Szent György Kórház 2011. októberétől új fajta támogatási rendszerrel, (TÁRS-program: Támogatás Rezidenseknek és Szakorvosoknak) szeretné lehetővé tenni dolgozói számára, hogy rendszeresen tovább képezhessék magukat, illetve aktív résztvevői lehessenek a hazai tudományos életnek.

Ezt alapvetően nem a meglévő költségvetés terhére, hanem új anyagi források bevonásával valósítja meg a program. Ezzel a szinte egyedülálló kezdeményezéssel minden rezidens, szakorvosjelölt illetve szakorvos számára anyagi lehetőséget nyújt a kórház, hogy évente legalább egy hazai szakmai konferencián részt vehessen, illetve ott előadással vagy poszterrel prezentációt tarthasson. A támogatás az adott rendezvény regisztrációs díjára, illetve a szállással, utazással kapcsolatos költségeire vonatkozik.

Így a Szent György Kórház lehetőséget kíván biztosítani rezidensei számára ahhoz, hogy minél előbb bekapcsolódhassanak a nemzetközi mércével mérve is nagyon színvonalas hazai tudományos munkákba, és segíteni szeretné a szakorvosait is abban, hogy a mindennapi munkájuk során szerzett fontos tapasztalataikról minél több helyen beszámolhassanak, megoszthassák más kollégákkal is.

A mai egészségügyi fizetések mellett sokszor a legelszántabb kollégák is kénytelenek távol maradni az ilyen orvos kongresszusoktól és továbbképzésektől, így szakmai tudásuk nem tud naprakész lenni, amely a mindennapi betegellátás minőségét is veszélyeztetheti.

Ezen szeretne segíteni a megyei kórház…

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >