Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megszépültek a német hadisírok Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. szeptember 23.

ImageKoszorúzással egybekötött ünnepséget rendeztek ma délután a székesfehérvári Szentlélek temetőben azoknak a német katonáknak a tiszteletére, akik a háborúkban elhunyt honfitársaik sírjait szépítették meg az elmúlt napokban. Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönetét és nagyrabecsülését fejezte ki az eseményen.

 

A Panzerpionierbataillon 4 alakulat tizenkét fiatal katonája a bajorországi Bogenből érkezett szeptember 12-én a Német Háborús Sírokat Gondozó Szövetség, valamint a HM Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatal szervezésében.

 

Image
.

Felújították a Szentlélek temető bejáratának fából készült szerkezetét, kétszáz honfitársuk sírkeresztjén újrafestették a neveket, illetve faültetési munkákat is végeztek. Látogatásuk ünnepséggel zárult, ahol a német és a magyar himnusz elhangzása után Székesfehérvár polgármestere, majd Andreas Safra főhadnagy, az alakulat tagja és a német csoport vezetője mondott beszédet.

 

Image
.

Dr. Cser-Palkovics András megköszönte a hadisírgondozók áldozatos munkáját, majd kiemelte: Székesfehérvár Önkormányzata - ahogy eddig - ezentúl is gondoskodni fog arról, hogy a Szentlélek temető méltó nyughelye legyen az életüket áldozott katonáknak. Az ökumenikus áldást követően koszorúkat helyeztek el a II. világháborús emlékműnél a német alakulat és a város nevében.

 

Image
Fotó: ÖKK

A Szentlélek temetőt 1991. június 1-jén avatták fel és szentelték be. Az állagromlás és a rongálások miatt jelentős felújításra volt szükség, a munkálatokat idén márciusban kezdték és májusban fejezték be, erre négymillió forintot költött a város. Az idén húszéves sírkertben május 28-án nagyszabású ünnepséget rendeztek a Hősök Napja tiszteletére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >