Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Jó magyar alapok Albacomp Fehérvár - Darda 79 - 55
Jó magyar alapok Albacomp Fehérvár - Darda 79 - 55 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. szeptember 23.

ImageHa foghíjas is az Albacomp, a hadra fogható emberek bizonyították, lehet építeni rájuk. Főleg a védekezés működött jól a horvát bajnokság 7. helyezettje ellen. Részletek: Albacomp Fehérvár - OS Darda 79 - 55 (23-11, 17-11, 22-15, 17-18) / Albacomp: Simon 16/9, Madár 3/3, Hollis 14, Hendlein 9/3, Juhos 9. Csere: Gorzsás, Keller Á. 19/3, Somogyfoki 4, Bódi 5/3, Keller V. / Darda: Jugo 9, Meznaric 2, Milekovic 6/3, Ridl 11, Gamma 4. Csere: Zucic, Galic, Bicvic 3, Prajica 17, Mandic, Panduric 3/3.

 

Két légiós hiányzik, Supola sérült, Keller Ákos sem teljes értékű (nem is kezdett) - ezek alapján megjósolható, nem a most látott kezdő öötös fog felmenni a pályára a szezon nagy részében, de úgy kezdtek a fiúk, hogy az alapján akár azt is elfogadnánk. Kiváló védekezésből indultak a gyors támadások, melyek végén állandóan faultolt az ütemet tévesztő, lemaradó ellenfél.

Így aztán négy perc alatt tíz büntetőt dobott az Alba, és egyet sem rontott el. Hamar tízzel, sőt tizenöttel vezettek a mieink, akik között Simon Balázs újfent igazi vezéregyéniség volt. Nemcsak diktálta a tempót, a ponttermésben is élen járt. De szép megoldásai voltak Juhosnak is, és bár Braniszlav Dzunics szokása szerint sokat pörölt a kisebb hibák miatt, igaztából nem lehetett elégedetlen.

A horvátok zónája sem sokat segített, Madár dobott triplát, de azért a cserék kissé megtörték az Albacomp lendületét. Sebaj, ha nem is várható, hogy az ellenfél fölé nőjenek, azért a jelenlegi helyzetben többször pályára kerülő Gorzsás (remek gólpasszal nyitott), Somogyfoki és Keller Vidor is szokhatja a keményebb csaták légkörét.

A közelebb zárkózó Darda ellen a félidő végét megint megnyomták a hazaiak, és Keller Ákos utolsó másodperces kosarával majdnem húszpontos vezetéssel mehettek pihenőre. Fiatal centerünk magabiztossága szembetűnő, magától értetődő természetességgel szerezte meg a lepattanókat, tette vissza a labdákat, és a büntetőzése is rengeteget javult.

Bára bokája még nem tökéletes, ebben az állapotban is könnyed játékkal lett a csapat legeredményesebbje - biztató... Miként az eredmény is, melynek kialakításából persze nem csak a már említettek, hanem a szokás szerint nagyon nyugodtan játszó, bravúros kosarakat is szerző Hollis és az igyekvő Hendlein is kivette a részét.

A gyengén dobó Darda (soraiban az évekkel ezelőtt Pakson és Debrecenben is játszó Zvonimir Ridllel) egyetlen másodercig sem tudta kétségessé tenni a fehérvári győzelmet. Felkészülési meccs volt ez is, de azt a tapasztalatot leszűrhetjük, hogy vannak bátran bevethető, fegyelmezett játékra képes magyar kosarasok Dzunics keze alatt, akik a kulcsemberekkel (köztük persze jó légiósokkal) kiegészülve alkothatnak olyan csapatot a későbbiekben, amelynek ismét érdemes lesz járni a meccseire.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >